Pla mig de tres actors en un moment l'obra 'Momentos esteleares de la humanidad' de la companyia Eléctrico 28, a FiraTàrrega, el 8 de…
Pla mig de tres actors en un moment l'obra 'Momentos esteleares de la humanidad' de la companyia Eléctrico 28, a FiraTàrrega, el 8 de setembre de 2017. (Horitzontal)

Els austríacs Eléctrico 28 plantegen un recorregut urbà amb auriculars pels espectadors de FiraTàrrega

Actualitzat

ACN Tàrrega.-El col·lectiu escènic originari d'Àustria, Eléctrico 28, han portat a FiraTàrrega una proposta artística que planteja una recorregut urbà on els espectadors s'han de posar uns auriculars per poder seguir l'argument de l'espectacle. A partir del títol del llibre de Stefan Zweig, 'Momentos estelares de la humanidad' fa una reflexió sobre la història, el poder i les obsessions humanes cercant moments estel·lars en la vida quotidiana. La trobada amb els espectadors té lloc a la plaça Urgell de Tàrrega i a partir d'aquest punt es va desenvolupant l'espectacle per diferents carrers de l'entorn. Es tracta d'una 'site specific' d'aforament reduït en que Hestory - la singular i feminitzada personificació de la Història - parla als espectadors a cau d'orella, precisament a través dels auriculars.

Eléctrico 28 ha portat a Tàrrega un grup gens usual ''d'autoelegits'' que s'embarquen en la missió de crear un moment estel·lar a qualsevol lloc on van. Per fer-ho necessiten a 'Hestory', la història personificada en una veu femenina que parla a través d'uns auriculars i a un públic, que esdevé testimoni i a la vegada aliat de la missió. El pla pretén motivar conjuntament les circumstàncies necessàries perquè passi un moment estel·lar. Mitjançant una banda sonora contagiosa i una sèrie d'imatges vives Eléctrico 28 obre una efímera visió alternativa del món, on a darrera les escenes sempre hi ha un flaix esporàdic.

Anar al contingut