D'esquerra a dreta: El director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig, el president de la FAC, Salvador Cas…
D'esquerra a dreta: El director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig, el president de la FAC, Salvador Casals, el director de 'l'obra, Frederic Roda i l'actor Miquel Noguera. Pla general. 3 març del 2017. (Horitzontal)

Els Ateneus de Catalunya estrenen 'L'auca del senyor Esteve', la seva primera producció coordinada

ACN Barcelona.-La Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC) estrenarà aquest diumenge la seva primera producció teatral, 'L'auca del senyor Esteve', als Lluïsos d'Horta. L'obra, una versió adaptada de Santiago Sans i dirigida per Frederic Roda i representada pel grup amateur de teatre Quatre per Quatre de Granollers, és la primera producció feta conjuntament en l'àmbit nacional per les 32 entitats que formen part de la Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya (XTAC). El president de la FAC, Salvador Casals, ha explicat que l'adaptació "és un gran clàssic català" i "clarament identificable" en el món dels Ateneus. La funció teatral es podrà veure pròximament a més de 20 Ateneus de tot Catalunya coordinats dins la xarxa.

El director de 'L'auca del senyor Esteve', Frederic Roda, ha explicat que l'adaptació que va fer Santiago Sans de la novel·la de Santiago Rusiñol "té un toc contemporani" de manera de plantejar la dramatúrgia. Una estructura repetitiva que ajuda a comprendre la vida conservadora en què se sustenta la nissaga dels Esteve.Roda ha comentat que treballar amb el grup amateur Quatre per Quatre és "un avantatge", ja que posseeix un elenc d'actors i actrius de diferents edats. El repartiment d'actors coral compta amb la presència de 19 integrants que donaran veu als diferents personatges de l'auca.El director de la funció ha afegit que ell sempre ha apostat per la col·laboració entre el món professional i amateur, ja que ajuda a "aixecar el nivell" i "la qualitat de l'espectacle". Primer projecte coordinat per la XTACLa FAC va crear fa un any la Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya (XTAC), amb l'objectiu de donar suport a la gestió dels teatres que tenen entitats federades. Actualment, és la xarxa d'espais més àmplia i gran a Catalunya, ja que hi formen part més de 32 entitats, amb un total de 35 sales de teatre, en 23 poblacions del territori.L'Auca del senyor Esteve és la primera obra coordinada conjuntament amb les diverses entitats de la XTAC. Salvador Casals ha manifestat que és la primera vegada que tots els Ateneus decideixen fer un espectacle junts, de manera coordinada i hi posen recursos per poder-ho aconseguir. A més, l'obra compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, ICUB - Ajuntament de Barcelona i a Generalitat de Catalunya.Una producció amb continuïtat La funció, que s'estrenarà aquest diumenge als Lluïsos d'Horta, té una durada prevista d'un any i mig pels diversos Ateneus del país. De moment ja hi ha actuacions confirmades a Reus, Arenys de Munt, Barcelona i Granollers, entre d'altres.

Anar al contingut