El més llegit
El més llegit
Barcelona

Els atemptats de Barcelona i Cambrils i el procés: les notícies més llegides del 2017

RedaccióActualitzat

Dos grans esdeveniments han marcat amb majúscules aquest 2017 i han acaparat el rànquing de les notícies que més heu llegit al 324.cat. Els atemptats de Barcelona i Cambrils, que van costar la vida a 16 persones i van deixar més d'un centenar de ferits, i el procés independentista han marcat un estiu i una tardor molt intenses informativament parlant.

Així ho constaten les dues notícies més llegides, la de l'atemptat a la Rambla de Barcelona i quan els Mossos van abatre l'autor de l'atropellament massiu de Barcelona. Tant els atemptats de l'estiu, amb quatre notícies, com el procés independentista, sobretot pel que fa al referèndum de l'1 d'octubre, amb quatre notícies més, han estat, doncs, les protagonistes d'aquest 2017.


La mort del fiscal general de l'Estat José Manuel Maza i una estafa tanquen el rànquing de les 10 notícies més llegides de tot l'any. Aquí les teniu:

1. 13 morts i un centenar de ferits en l'atemptat a la Rambla de Barcelona

La notícia més llegida en tot l'any, amb la històrica xifra de 431.118 pàgines vistes, és l'atemptat a la Rambla de Barcelona que en el mateix dia va provocar 13 morts. La xifra de morts en relació amb aquest atac, però, es va incrementar posteriorment a 14: amb la mort d'una dona ferida uns dies més tard. S'hi sumava el veí de Vilafranca que va morir en mans de l'autor de l'atac en la seva fugida i una dona que ho va fer en l'atac a Cambrils. L'atemptat de la Rambla es produïa cap a les cinc de la tarda, quan una furgoneta va irrompre al mig de la Rambla i va atropellar un centenar de les persones que hi passejaven.

 

2. Els Mossos abaten Younes Abouyaaqoub, autor de l'atropellament de Barcelona

Després de dies pendents d'on era, els Mossos van abatre a trets Younes Abouyaaqoub,  el conductor de la furgoneta que va atropellar mortalment 14 persones a la Rambla i va matar un veí de Vilafranca per fugir amb el seu vehicle. Aquesta és el segon tema que més han llegit els usuaris del 324.cat amb 135.425 pàgines vistes.

 

3. Anonymous tomba diverses webs del govern espanyol en l'operació Catalunya

Tanca el pòdium, amb 125.048 pàgines vistes, la notícia de quan Anonymous va posar en marxa l'operació Catalunya, que va tombar diverses webs del govern espanyol -la del Ministeri d'Economia i del Ministeri de Justícia- i la Fundació Francisco Franco. El primer resultat visible va ser l'atac a la web del Tribunal Constitucional. Poc després, també atacaven la web de la Banca March, webs de proveïdors de serveis d'internet i la web del Sagrado Corazón.

 

4. L'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans demana investigar la violència de l'1-O

Tot el món es va fer ressò de l'actuació policial en el referèndum de l'1 d'octubre. Entre elles, l'alt comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans, que va fer un comunicat en què es mostrava "molt pertorbat" per la violència que va haver-hi a Catalunya "amb centenars de persones ferides" i emplaçava les autoritats espanyoles que obrissin "una investigació completa, independent i imparcial sobre tots els actes de violència" de l'1-O. Es tracta de la quarta notícia més vista al 324.cat amb 121.743 pàgines vistes.

 

5. La jugada de Puigdemont per esquivar la vigilància de la Guàrdia Civil

La cinquena notícia més llegida, amb 102.299 pàgines vistes, i que ha provocat un somriure a més d'un és la jugada de pel·lícula que es va empescar Carles Puigdemont per votar en el referèndum de l'1 d'octubre. Puigdemont va aconseguir esquivar la vigilància policial canviant de cotxe a sota d'un pont de la carretera per anar a Sant Julià de Ramis i Cornellà del Terri. Del túnel, en van sortir diversos vehicles i l'helicòpter policial no va poder saber quin seguir. D'aquesta manera, Puigdemont va poder votar, per sorpresa, a Cornellà del Terri mentre a Sant Julià de Ramis, on li tocava votar, hi havia una de les càrregues policials més dures que es van viure l'1 d'octubre.

 

6. Els Mossos alerten d'un nou tipus de delicte: l'estafa del retrovisor amb 99.834 pàgines vistes

L'única notícia en el llistat de les deu més llegides que es desmarca plenament del procés i dels atemptats és una estafa, la "del retrovisor". La mecànica: provoquen un petit xoc amb el cotxe de la víctima, li asseguren que els ha trencat un retrovisor, el convencen que la culpa és d'ell i li reclamen un pagament en metàl·lic. Els estafats van arribar a pagar fins a 1.500 euros als estafadors. Una estafa que va obtenir 99,834 pàgines vistes.

 

7. El vilafranquí Pau Pérez, la quinzena víctima dels atemptats a Barcelona

Els atemptats que van tenyir de negre aquest estiu tornen com a temes més llegits. En setena posició, amb 98,136 pàgines vistes, la notícia de la confirmació que l'home trobat a Sant Just Desvern, dins del seu vehicle, va ser apunyalat per l'autor de l'atropellament a la Rambla durant la seva fugida i es convertia així en la quinzena víctima dels atemptats a Barcelona. Es tractava de Pau Pérez, un veí de Vilafranca del Penedès de 34 anys, llicenciat en Enginyeria Electrònica i cooperant a diferents països.

 

8. Mor el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza

La vuitena notícia més llegida, amb 93.241 pàgines visites: la mort del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, que va morir a l'Argentina per un problema renal i una infecció generalitzada. Se'l coneixia sobretot per centrar bona part de les seves actuacions en el procés sobiranista català. Maza va fer les querelles per sedició, rebel·lió i malversació contra els membres del govern cessats per l'aplicació de l'article 155. També va presentar les querelles contra Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i les querelles contra els membres de la mesa del Parlament i la seva presidenta.

 

9. Finlàndia i altres països podrien debatre mocions per reconèixer Catalunya

L'endemà que el Parlament de Catalunya aprovés instar el govern a aplicar els efectes de la declaració d'independència i obrir un procés constituent, validant així els resultats del referèndum de l'1 d'octubre, el lapó Mikko Kärnä, diputat al Parlament de Finlàndia, afirmava que la setmana següent sotmetria a la seva cambra una moció per reconèixer-la. També van haver-hi reaccions de polítics a títol personal des de diversos països que no s'han traduït en fets concrets. Mentrestant, diversos governs donaven suport a la unitat d'Espanya. Tot plegat en la novena notícia més llegida amb 92.146 pàgines visites.

 

10. Els Mossos abaten cinc presumptes terroristes a Cambrils

Tanca el rànquing de les deu notícies més llegides, 91.797 pàgines vistes, la informació de quan els Mossos van abatre els cinc presumptes terroristes a Cambrils. Els membres de la cèl·lula es van saltar un control policial, van atropellar tres Mossos i després van continuar envestint amb el vehicle diverses persones al centre de Cambrils. Un atac que arribava poques hores després de l'atemptat a la Rambla de Barcelona.

ARXIVAT A:
324mésvist 2017Mésvist 2017Procés catalàAtemptats Barcelona Cambrils
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut