Un home portant una gàbia amb ocells entre la runa provocada pels bombardejos del règim sirià i dels seus aliats russos (Reuters)
Un home portant una gàbia amb ocells entre la runa provocada pels bombardejos del règim sirià i dels seus aliats russos (Reuters)
Damasc

Els atacs aeris del règim sirià i dels russos causen 506 morts en nou dies a Alep

89 morts són civils, 143 són combatents del règim i 274 són rebels i jihadistes estrangers, segons dades de l'Observatori Sirià dels Drets Humans

RedaccióActualitzat

Un total de 506 persones han mort -molts d'ells civils- des del començament dels bombardejos, l'1 de febrer, llançats pel règim sirià amb el suport de l'aviació russa contra els rebels a la província d'Alep, segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans (OSDH). Aquesta ONG informa que els atacs russos han causat la mort de 23 nens.

L'OSDH informa que des de l'1 de febrer fins dimarts a la nit han mort "almenys 143 combatents del bàndol del règim, 274 del costat dels rebels i dels jihadistes estrangers, i 89 civils". Un centenar d'aquests morts són jihadistes d'Al-Nosra, la branca siriana d'Al-Qaeda. A tota la província d'Alep hi continuen vivint 350.000 civils. Desenes de milers de persones han optat per marxar de la zona bombardejada en direcció a la frontera de Turquia, on en aquests moments s'hi concentren uns 70.000 sirians esperant entrar en aquest país. De moment, però, la frontera continua tancada.

Mentrestant, Metges sense Fronteres denuncia que, des que ha començat l'any, a Síria s'ha bombardejat 13 centres sanitaris. Joan Tubau, director de la secció espanyola d'aquesta ONG, explicava al programa "Mapamundi", de Catalunya Informació, que aquests atacs fan que la gent tingui por d'anar als centres d'atenció i debiliten encara més el castigat sistema sanitari sirià: "L'hospital deixa de funcionar o ho fa de manera restringida, i és una altra capa de patiment, d'injustícia i de crueltat per a la població."

Anar al contingut