Imatge desoladora poc després d'un atac aeri (Reuters)
Imatge desoladora poc després d'un atac aeri (Reuters)
Damasc

Els atacs aeris del règim sirià en zones rebels maten 145 civils en tres dies

Bashar al-Assad torna al punt de mira de la comunitat internacional pel suposat ús d'armes químiques

RedaccióActualitzat

Els bombardejos de l'aviació d'Al-Assad, amb el suport del seu aliat rus, no s'aturen sobre la regió de Ghouta, un dels principals enclavaments rebels al nord de Damasc. Els hospitals no paren de rebre ferits. I la xifra de morts ja s'eleva a més de 145 civils, incloses dones i nens, als últims tres dies, segons ha denunciat l'Observatori Sirià pels Drets Humans. Els ferits es compten per centenars.

Com a mínim, 34 civils han mort aquest dimecres en un atac aeri. A aquesta xifra, cal afegir-hi també les 80 víctimes mortals d'aquest dimarts, i les 31 de dilluns. Es tracta d'una de les pitjors massacres des de l'inici de la guerra, en una ciutat que es troba sota setge des de fa gairebé cinc anys.

Els atacs a Ghouta coincideixen amb les denúncies de la comunitat internacional sobre el suposat ús d'armes químiques per part del règim sirià, en aquesta i en altres zones rebels. L'Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques ha anunciat que estudiarà el cas. I els Estats Units ja han amenaçat amb noves accions militars a Síria en cas que es confirmi l'ús d'aquest tipus d'armament.

 

 

L'ONU demana una treva per poder entrar ajuda humanitària

Mentrestant, les Nacions Unides reclamen que hi hagi una treva per accedir a la zona amb ajuda humanitària. Un escenari que -vista l'evolució de la guerra- sembla poc probable.

Els bombardejos constants contribueixen, a més, a l'augment del nombre de desplaçats, que s'està disparant. Per cada sirià que pot tornar a casa, tres n'han de marxar. Ho adverteix un informe de diferents ONG internacionals. És el cas, per exemple, d'una família que s'han mogut cinc vegades en un any, perseguits per la guerra: "Ens instal·lem, ens relaxem una mica i, de cop, els bombardejos comencen. Llavors hem d'empaquetar altre cop les nostres coses i marxar."

Civils aterrits també per l'ús d'armes químiques. Fonts mèdiques i oposició acusen Al-Assad d'haver perpetrat 6 atacs tòxics en 30 dies. Un panorama que frena molts sirians a l'hora tornar.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut