Barcelona

Els associats del PDECat ratifiquen per gran majoria el nou nom del partit

Ho han fet amb el 85,69% de vots a favor, el 12,29% de vots en contra i el 2,02% de vots en blanc

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte, els associats del Partit Demòcrata Català han ratificat, a través d'una consulta electrònica i presencial, el nou nom del partit: Partit Demòcrata Europeu Català, PDECat. Ho han fet amb el 85,69% de vots a favor, el 12,29% de vots en contra i el 2,02% de vots en blanc.

D'un cens d'11.028 persones, han participat en la consulta sobre el nom 3.615 associats, un 32,8% del cens.

El Ministeri de l'Interior va rebutjar el nom Partit Demòcrata Català perquè s'assemblava als d'altres formacions ja registrades, com Demòcrates de Catalunya. La formació va canviar després l'ordre de les paraules i va voler inscriure Partit Català Demòcrata, i el ministeri també ho va rebutjar. Finalment, va optar per introduir el terme "europeu", i Interior sí que ho va acceptar. Aquest nom està oficialment registrat des del 29 de setembre.

Marta Pascal, coordinadora general del Partit Demòcrata, s'ha mostrat contenta que "malgrat les traves del ministeri, ens n'hem sortit":

"Hem fet l'últim tràmit d'aquest procés, que ha estat més llarg del que havíem previst; però, en tot cas, tenim l'últim tràmit fet. I ho llegim com una victòria de la constància i el treball."

Pascal ha explicat que "ara toca desplegar totes les estructures territorials i elaborar la imatge gràfica del nou partit".

Entre els reptes de futur del PCECat hi ha convèncer molts dels antics militants de CDC que encara no s'han donat d'alta al nou partit. Pascal ha informat que el partit ja té 11.508 associats.

Els associats ja van poder votar aquest divendres electrònicament i han pogut fer-ho per aquest mecanisme fins a les dues del migdia de dissabte. Aquest dissabte la votació també ha estat presencial als punts establerts a cada comarca. Un 65,6% dels que han votat han optat pel vot electrònic.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut