Madrid

Els assaltants de Blanquerna aconsegueixen un nou ajornament de l'ingrés a presó

El Suprem admet el recurs d'empara de la defensa i estudiarà la petició de suspendre l'execució de la sentència

RedaccióActualitzat

Els condemnats per l'assalt a Blanquerna de moment no ingressaran a la presó.

El TC ha admès a tràmit el recurs d'empara i revisarà la condemna de fins a quatre anys i dos mesos que el Suprem va dictar contra els 14 ultres que van entrar al centre cultural i van provocar desordres públics, impedint el dret de reunió amb l'agreujant de discriminació ideològica.

Pel TC, els recursos presentats justifiquen l'especial transcendència constitucional, requisit necessari per ser admès a tràmit el recurs, i estudiarà la petició dels demandants de suspendre l'execució de la sentència.

Els quatre membres de la Falange condemnats per assaltar el Centre Cultural Blanquerna el 2013 havien d'entrar a la presó ja fa 15 dies, però se'ls va concedir un ajornament.

El Tribunal Suprem va modificar, al gener, les penes imposades, en considerar que es podia aplicar l'agreujant d'obrar per motius ideològics. Les condemnes van passar d'entre els sis i vuit mesos de presó pel delicte de desordres públics fins a les penes actuals, que oscil·len entre tres anys i onze mesos i quatre anys i dos mesos.

ARXIVAT A:
Extrema dreta
Anar al contingut