Barcelona

Els aspirants a liderar ERC comencen a desgranar les seves propostes

A dos mesos del congrés d'ERC, els aspirants a presentar-se com a president i secretari general del partit han començat a explicar el seu projecte. La candidatura encapçalada per Ernest Benach i Rafel Niubò aposta per convocar el referèndum d'autodeterminació del 2014, recuperar les sigles d'ERC al logotip i convertir-se en el partit d'esquerres hegemònic a Catalunya. Joan Puigcercós i Joan Ridao prioritzen el concert econòmic i un nou model de partit on la militància tingui més veu. I el corrent Reagrupament.cat anima els seus seguidors a donar suport a Joan Carretero amb el lema "si no hi anem, ells es queden".

Actualitzat

Els diferents candidats que aspiren a liderar ERC han començat a explicar el seu projecte i a recollir les adhesions necessàries per poder presentar oficialment la candidatura al congrés del 14 de juny.

"2014. ERC futur"

La candidatura encapçalada per Ernest Benach i Rafel Niubò, i que avala l'actual president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ja ha recollit les més de 500 signatures necessàries per poder-se presentar al Congrés. Ho faran, diuen, amb la voluntat de "parlar amb tothom fins a l'últim moment" per aconseguir un "escenari d'unitat". I si això no és possible, ja apunten que hi haurà pactes després del Congrés.

Entre els seus objectius, destaca la convocatòria del referèndum d'autodeterminació l'any 2014 i la recuperació de les tres sigles al logotip d'Esquerra, que es van eliminar en l'última modernització. També aposten perquè el candidat a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2010 s'esculli per un procés d'eleccions primàries i per modificar la política d'aliances amb l'objectiu de convertir-se en el partit d'esquerres hegemònic a Catalunya.

"Gent d'Esquerra"

Amb aquest lema, la candidatura de Joan Puigcercós i Joan Ridao es presentarà al congrés amb un programa basat, entre altres coses, en la necessitat d'aconseguir el concert econòmic. Per això també es comprometen, a l'hora de definir futures aliances polítiques, a pactar només amb aquelles formacions que apostin pel concert. Un altra proposta és redefinir el model de partit, per tal que el càrrec de president assumeixi realment funcions executives i la militància pugui tenir més veu.

Aquesta candidatura ja té les més de 1.200 adhesions que ha recollit la plataforma Esquerra Positiva. Un dels seus promotors, David Marí, apunta que Puigcercós ha demostrat "estar més que preparat" i que és capaç de "posar ERC per davant".

"Si no hi anem, ells es queden"

Reagrupament.cat també mira d'aconseguir les adhesions necessàries per presentar la seva candidatura. Per això intenten animar els seus seguidors perquè participin a l'assemblea que se celebrarà diumenge a Manresa i que ha de ratificar els noms de Joan Carretero, com a candidat a presidir el partit, i Rut Carandell, com a candidata a la secretaria general. Ho fan amb el lema "Si no hi anem, ells es queden", que emula el que va fer servir el PSC durant la darrera campanya electoral.

Anar al contingut