Jerusalem

Els arxius de Spielberg arriben al Museu de l'Holocaust

El Museu Yad Vashem de Jerusalem incorpora a la seva col·lecció els arxius de l'Institut de l'Holocaust, creat pel director de cinema Steven Spielberg. En total, el museu israelià dedicat a l'holocaust rebrà més de 200.000 hores de vídeo, la majoria d'elles corresponents a testimonis de supervivents. El cineasta jueu, que va tractar l'holocaust a "La llista de Schindler", ha recollit més de 52.000 entrevistes amb víctimes dels camps de concentració i guetos de l'Europa nazi, que s'afegiran a les 10.000 entrevistes en vídeo i 5.000 pel·lícules que ja hi ha al museu de Jerusalem.

Actualitzat

L'Institut de l'Holocaust va ser creat pel mateix Spielberg i pertany a la Universitat de California. Fins ara, al material de l'institut s'hi podia accedir únicament per internet i els arxius disponibles eren molt pocs. El Yad Vashem, però, vol donar-li la màxima difusió possible i fins i tot té previst penjar al YouTube extractes de les entrevistes.

La transferència d'informació no ha estat gens senzilla, ja que suposa el trasllat a Israel de més de 200 terabytes (equivalents a més de 200.000 GB), emmagatzemats en sistemes que pesen més d'una tona.

Anar al contingut