Barcelona

Els arquitectes de la Sagrada Família estudien utilitzar titani o fibra de carboni per acabar les torres

Els arquitectes de la Sagrada Família estudien utilitzar el titani o la fibra de carboni per construir part de les torres que falten. Aquests nous materials s'utilitzen molt en la indústria aeronàutica i automobilística perquè són resistents i lleugers. Els arquitectes del temple s'estan plantejant usar-los per a les noves torres que falten per construir i la gran torre de Crist, que pujarà del centre del creuer a 170 metres d'altura.

Actualitzat
En deu anys, la Sagrada Família tindrà sis torres més: la de Maria, a l'absis; la gran torre de Crist, que pujarà del centre del creuer a 170 metres d'altura, i les quatre torres dels evangelistes que l'envoltaran. Mentrestant, a peu d'obra, a 60 metres d'altitud, ja s'està treballant per anar-les aixecant. Els arquitectes ara es plantegen rematar aquestes noves torres amb materials més lleugers, com la fibra de carboni o el titani. Dos materials utilitzats en la indústria aeronàutica i automobilística per la seva resistència i lleugeresa. Els experts recorden que Gaudí va ser el primer d'innovar.

Els arquitectes del temple argumenten que si el mateix Gaudí va utilitzar el primer material nou que li va aparèixer, el formigó, per a la Sagrada Família, ara és legítim estudiar la possibilitat de també incorporar aquests nous materials per ser un material més lleuger. "Això vol dir que tindrem un marge de seguretat més important", argumenten.

Els càlculs que han fet des d'un estudi d'arquitectes fixen en 50.000 tones el pes que afegiran aquestes sis torres. Expliquen que les columnes del creuer ja estan pensades per suportar aquests esforços i que s'ha tingut en compte la resistència de vent i sisme que ja exigeixen les normatives de seguretat més recents.

Però el fet que la Unesco hagi detectat esquerdes a la façana del Naixement ha fet que aquest organisme aconselli una altra anàlisi tècnica, independent del de la Sagrada Família. Els responsables del temple diuen que les esquerdes es deuen a un incendi de fa gairebé un segle i que no són greus.

Els responsables de la Sagrada Família no han deixat gravar les esquerdes que no queden a la vista perquè són a l'interior de les torres del Naixement.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut