Una de les ascles, o eines de pedra, que s'ha descobert durant aquesta cinquena campanya d'excavacions a Roca Foradada. Foto del 9 d'…
Una de les ascles, o eines de pedra, que s'ha descobert durant aquesta cinquena campanya d'excavacions a Roca Foradada. Foto del 9 d'agost del 2018 (Horitzontal)

Els arqueòlegs descobreixen que Roca Foradada va acollir un gran assentament de neandertals que vivien en cabanes

Actualitzat

ACN Fontcoberta.-Els arqueòlegs han descobert que Roca Foradada va acollir un gran assentament de neandertals que vivien en cabanes durant el paleolític mitjà. És a dir, entre 80.000 i 40.000 anys abans de Crist. La cinquena campanya d'excavacions en aquest jaciment de Fontcoberta (Pla de l'Estany) ha permès saber que, més enllà de tenir-hi un taller per fabricar eines de pedra, els neandertals també s'establien a l'indret durant determinades èpoques de l'any (ja que la zona era inundable). "Ho sabem perquè, a més d'aquelles peces que es rebutjaven, també n'hem trobades d'altres que encara tallen", concreta el codirector de les excavacions, Alfons Díaz. Durant aquesta campanya, els arqueòlegs també han certificat que Roca Foradada s'estén més enllà del que es pensaven. De fet, encara no se sap fins on arriba el jaciment. Entre les peces lítiques que s'han desenterrat, destaca un còdol -possiblement, procedent de la llera del Ter- que servia per tallar les eines de pedra.

Anar al contingut