Buenos Aires

Els argentins es manifesten per reclamar que s'aclareixi la mort de Nisman

El fiscal, que va morir aparentment per suïcidi, estava a punt de presentar proves contra la presidenta Cristina Fernández per un presumpte encobriment de terroristes

RedaccióActualitzat

Commoció a l'Argentina pel misteri que envolta la mort del fiscal que investigava l'atemptat de fa vint anys a la mútua jueva Amia, de Buenos Aires, que va fer 85 morts. El fiscal Alberto Nisman tenia en el punt de mira la presidenta Cristina Fernández, a qui acusava d'encobrir la responsabilitat iraniana en l'atemptat. Hi ha hagut mobilitzacions arreu del país per reclamar que s'aclareixi la mort del fiscal.

La primera reacció oficial de la presidenta ha estat una carta penjada a la xarxa, en què denuncia una història sòrdida i plena d'interrogants en el cas d'aquesta mort, i defensa que el seu govern sempre ha intentat aclarir aquell cas. L'executiu ha autoritzat que es desclassifiqui la informació relativa a la investigació de l'atemptat que el fiscal reclamava.

Sobre la mort del fiscal, els informes preliminars apunten a un suïcidi. Alberto Nisman va aparèixer amb un tret al cap provinent de la seva pistola, però encara hi ha dubtes. La fiscal del cas, Viviana Fein, ha avançat que s'investigarà si la mort podria haver estat un "suïcidi induït". Nisman havia de comparèixer dilluns al Congrés per aportar proves contra la presidenta.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut