Barcelona

Els apunts de 800 professors d'universitat s'ofereixen gratis a internet

Els apunts de més de 800 professors de 10 universitats catalanes es poden consultar gratis a internet, tots en un únic portal destinat justament a agrupar aquests materials que les institucions educatives ofereixen als seus alumnes.

Actualitzat
Des d'ara, tots aquests materials, que inclouen textos, vídeos i presentacions, són accessibles per a tothom al portal Mdx (materials docents en xarxa). Aquest nou magatzem virtual permet fer cerques temàtiques i per autor i combina els dipòsits digitals de les universitats que hi participen.

Els materials docents es troben en català, castellà i anglès i provenen d'especialitats molt diferents, de manera que el nou web s'adreça a tots els estudiants sigui quina sigui la carrera universitària que hagin triat.

Per garantir la continuïtat de la informació, els usuaris es poden subscriure a un sistema d'alertes via correu electrònic o mitjançant la sindicació RSS.

Programari lliure

El repositori MDX fa servir la llicència de drets Creative Commons, una alternativa de la xarxa al copyright tradicional en què cada usuari decideix quin ús autoritza dels seus materials, i funciona amb un programa de codi lliure. Es tracta de DSpace, un programa creat pel Massachussets Institute of Technology (MIT) i l'empresa Hewlett-Packard.

MDX és un projecte de les universitats participants, el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC) i el Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA), que té el suport del Comissionat per a Universitats i Recerca de la Generalitat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut