Imatge d'una vespa asiàtica
La vespa asiàtica podria amenaçar la població d'abelles de la Catalunya Nord
Girona

Els apicultors gironins alerten de l'arribada de la plaga de la vespa velutina

Els apicultors de les comarques gironines alerten de l'arribada de plaga de la vespa velutina aquest estiu a Catalunya. Es tracta d'una vespa carnívora que mata les abelles i que pel que sembla hauria arribat en un contenidor procedent de la Xina. Es considera una plaga perquè es reprodueix molt ràpidament i ja s'ha estès a França i el País Basc, per això demanen l'ajuda urgent de l'Administració.

Actualitzat
La vespa velutina és una espècie invasora molt depredadora que, després de posar-se davant dels ruscos, ataca les abelles quan tornen de la colònia, les mata i les utilitza com a aliment per a les seves larves.

Segons explica el president d'apicultors gironins, Jordi Planellas, "el gran problema d'aquestes vespes és que totes les femelles poden crear un niu. D'un niu amb 100 vespes, si aquestes marxen, poden arribar a crear 100 nius més. S'ha de tenir en compte que 15 vespes velutines poden matar tota una d'abelles". És per aquest motiu que els apicultors demanen l'ajuda de l'administració per seguir el que s'ha fet a França, on caçadors i bombers col·laboren en el control de nius de vespes al bosc.

Per ara, aquesta vespa no ha mostrat cap senyal d'agressivitat cap a l'ésser humà, tot i que les picades són molt doloroses i les projeccions de verí provoquen cremades. Amb el cos fosc i d'uns tres centímetres s'identifica fàcilment perquè té les potes grogues.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut