Barcelona

Els apartaments turístics legals es desentenen del boom del lloguer a Barcelona

Amb menys d'un 2 per cent del parc d'habitatges, diuen que no són els culpables de l'encariment dels preus

RedaccióActualitzat

La patronal dels pisos turístics legals se sent assenyalada per tot el debat al voltant del lloguer a Barcelona, i avui ha passat a l'ofensiva per desvincular-se de l'escalfament del mercat i el boom dels preus.

L'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) ha presentat un estudi que atribueix aquest fenomen a l'increment de la demanda per la reactivació econòmica, l'increment de la població i l'arribada a Barcelona de nous residents amb més poder adquisitiu, molts d'ells estrangers.

Apartur calcula que el nombre total de pisos d'ús turístic és de 13.555, un 1,64% del total del parc d'habitatges de la ciutat; consideren, doncs, que la seva influència no pot ser tan determinant per disparar els preus. 

L'estudi estableix també una correlació entre la millora de l'economia i la reducció de l'atur i l'encariment dels lloguers. Assegura que és inversament proporcional: com més baixa l'atur, més s'encareixen els pisos.

 

 

A més, assenyala que el sector de les TIC i les noves tecnologies és el que més ocupació neta ha aportat a la ciutat entre el 2014 i el 2016. Un sector amb un salari mitjà (34.956 € l'any 2015) molt superior a la mitjana de la ciutat (28.860€). Tot plegat impulsaria la demanda i, segons Apartur, els preus. 
 

Una propietària ocupa el seu propi pis per impedir que l'inquilí el rellogui a Airbnb

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut