La plaça de Toros Monumental de Barcelona és l'única de Catalunya on es podria fer l'espectacle taurí
La plaça de Toros Monumental de Barcelona és l'única de Catalunya on es podria fer l'espectacle taurí
Madrid

Els antitaurins reclamen una nova norma per impedir les corrides i els defensors, acatar la sentència del TC

El president de la Federació d'Entitats Taurines de Catalunya defensa que es podrien organitzar corrides a la plaça de Toros Monumental de Barcelona

RedaccióActualitzat

La plaça de Toros Monumental de Barcelona és l'única de Catalunya on es podria fer l'espectacle taurí. És l'única que es manté adaptada per fer-hi corrides i tot depèn del Grup Balañà, propietari de la plaça. El president de la Federació d'Entitats Taurines de Catalunya, Francesc March, apunta en aquest sentit que segons la sentència haurien de poder organitzar corrides.

"La monumental està impecable. Està perfectament acondicionada per fer corrides de toros. Fan obres de manteniment contínuament. L'estat de la plaça és perfecte i si el Grup Balañá volgués oferir una, cinc o deu corrides de toros, les hauia de poder oferir".

Després que la Generalitat va avançar que posaran tots els entrebancs administratius perquè la resolució no tingui un efecte pràctic, les entitats taurines apunten que podrien entrar en una batalla legal per recórrer les traves administratives del govern català i perquè s'acabi acatant la sentència. 

En sentit oposat, la Plataforma "Prou" anima el Parlament a redactar un nova normativa que reguli la no celebració de corrides sense prohibir-les.  Així ho ha assegurat Leonardo Alnselmi, portaveu d'aquesta plataforma animalista.

 "Estem demanant al parlament que reediti el text de llei perquè, a efectes pràctics, tingui exactament el mateix statu quo actual, que no es facin corrides de toros, però que ens adaptem a aquest plantejament ridícul que fa el Tribunal Constitucional que una cosa es pot regular, però no es pot prohibir".

Amb la plataforma "Prou" i els grups parlamentaris Junts Pel Sí, Catalunya Sí que Es Pot i la CUP articulen un front comú per desacatar la sentència del Tribunal Constitucional. 

Anar al contingut