Antidisturbis a Madrid durant els enfrontaments amb els manifestants el 25-S.
Antidisturbis a Madrid durant els enfrontaments amb els manifestants el 25-S.
Madrid

Els antidisturbis de la Policia Nacional s'identificaran amb el número a l'esquena i una mida considerable

El número s'adherirà amb velcro i serà d'unes dimensions que siguin fàcilment visibles des d'una distància considerable. Els antiavalots dels Mossos ja han adoptat aquest sistema.

RedaccióActualitzat
La Policia Nacional modificarà la manera com s'identifiquen els seus policies antidisturbis. Els agents lluiran els números que els identifiquen a l'esquena adherit amb velcro i amb unes dimensions, d'aproximadament un pam d'ample i dos de llarg, que siguin fàcilment visibles des d'una distància considerable. Actualment, aquesta identificació es porta al pit també adherit amb un velcro, però amb una mida difícilment visible més enllà d'1,20 metres.
 
La nova solució per identificar-se, a més, es podrà enganxar a les armilles antitrauma col·lectives que utilitzen els agents en grans concentracions.

Les dificultats actuals per identificar un agent van ser motiu de protesta des de diversos col·lectius i formacions polítiques, especialment des dels disturbis del 25-S. Aquestes reclamacions van ser recollides fins i tot pel defensor del poble, que en el seu últim informe anual incloïa aquesta recomanació a la Secretaria d'Estat de Seguretat.
 
Els antiavalots dels Mossos d'Esquadra ja han engegat aquest sistema d'identificació a l'esquena.
Anar al contingut