Xavier Domènech i Pablo Iglesias en una imatge d'arxiu
Xavier Domènech i Pablo Iglesias en una imatge d'arxiu

Podemos acorda desautoritzar Podem i la direcció d'Albano Dante Fachin

Els Anticapitalistes de Podem reconeixen la República Catalana

RedaccióActualitzat

La direcció de Podem ha acordat aquest diumenge convocar de manera immediata un referèndum entre els inscrits perquè decideixin si Podem Catalunya s'ha de presentar a les eleccions del 21 de desembre en coalició amb els comuns, de manera que des d'aquest moment desautoritza la direcció d'Albano Dante Fachin.

Així ho han avançat fonts del consell de coordinació executiva de Podem, que han explicat que davant dels esdeveniments succeïts durant la votació de la declaració d'independència al Parlament, i amb el comunicat dels Anticapitalistes, que reconeixen "la nova República Catalana", han decidit desautoritzar la direcció de Podem, on els anticapitalistes són majoritaris.

El sector Anticapitalistes de Podem reconeix la República Catalana

El sector Anticapitalistes de Podem reconeix la República Catalana, que consideren que ha obert un procés constituent que trenca amb el règim del 78.

El corrent compta entre els seus representants amb noms com Teresa Rodríguez, secretària general de Podem a Andalusia; l'eurodiputat Miguel Urbán, i l'alcalde de Cadis, José María González.

Argumenten que la declaració d'independència s'ha fet en un context d'amenaces constants i criden a rebutjar l'aplicació de l'article 155.

Els anticapitalistes alerten d'una involució autoritària que creuen que prepara l'Estat amb l'excusa de la qüestió catalana.

ARXIVAT A:
IndependènciaProcés catalàArticle 155
Anar al contingut