Barcelona

Els antiavalots dels Mossos utilitzaran també canons d'aigua per dispersar manifestacions violentes

El director general de la Policia, Manel Prat, ho ha anunciat en la seva compareixença a la comissió del Parlament que estudia la idoneïtat de l'ús de pilotes de goma. Prat ha dit que es provarà l'aigua sense renunciar a l'ús de pilotes de goma.

RedaccióActualitzat
El director general de la policia catalana, Manel Prat, ha anunciat que els Mossos d'Esquadra utilitzaran canons d'aigua per dispersar disturbis durant les manifestacions violentes. Aquest mètode, que no s'ha fet sevir mai encara, no exclourà, però, l'ús de les polèmiques pilotes de goma.

En la seva compareixença a la comissió del Parlament que estudia la idoneïtat de l'ús de pilotes de goma per part dels Mossos d'Esquadra, Prat ha afirmat que la policia catalana mantindrà els mètodes de dispersió utilitzats fins ara, sota els criteris de "progressivitat i distància", i que "pròximament" incorporarà una tanqueta de llançament d'aigua contra manifestants.

En la compareixença davant la mateixa comissió al Parlament, els sis sindicats de Mossos d'Esquadra han advertit que si s'acaben prohibint les pilotes de goma caldrà buscar una alternativa d'eina robusta o replantejar el model d'ordre públic, basat en la dispersió de violents des de la distància.

Una tanqueta de fa 20 anys

La tanqueta que faran servir els Mossos és un vehicle comprat el 1994, quan el director de la policia catalana era Miquel Sellarès, que dispara rajos fins a una distància de 60 metres. Fonts de la policia catalana han explicat que aquest vehicle ha estat inactiu durant gairebé 20 anys, els últims aparcat en els subterranis del complex central dels Mossos d'Esquadra a Sabadell.

Es tracta d'una tanqueta model RC1 3500, de la marca Mercedes-Benz, de 6,63 metres de longitud, 3,10 metres d'altura, i 2,40 metres d'amplada, amb una capacitat de 3.500 litres d'aigua que surt a pressió fins a una distància d'uns 60 metres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut