Girona

Els anti-Bolonya de la Universitat de Girona desallotgen la Facultat d'Educació cent dies després de la seva ocupació

El portaveu dels estudiants anti-Bolonya de la Universitat de Girona, Jordi Gasulla, ha anunciat que els joves que han ocupat durant més de quatre mesos la Facultat d'Educació i Psicologia han decidit acabar amb la tancada al centre. Els estudiants han buidat la facultat aquesta matinada i aquest matí ja no hi havia ni rastre dels matalassos, tendes de campanya, taules i altres objectes dels alumnes. Gasulla ha justificat la fi de la tancada perquè "les relacions de diàleg amb el rectorat no avancen i estan enquistades" i perquè no volen ser "cap molèstia" per a la resta de la comunitat educativa. Ha advertit, però, que no "s'han rendit" i que continuaran les protestes si no hi ha negociació.

Actualitzat
Gasulla ha insistit que la finalització de l'ocupació de la facultat "no ha d'entendre's com una rendició incondicional ni com un pas enrere", ja que "els actes de protesta no acabaran aquí fins que la universitat asseguri que les coses es faran democràticament i sense càrregues policials".

Ha assegurat que si les negociacions segueixen estancades i no aprecien cap voluntat de diàleg real no descarten "tornar a ocupar alguna facultat de la Universitat de Girona". Els estudiants seguiran amb les protestes, tot i que de moment, no s'han concretat quines seran.

El portaveu dels estudiants també ha reclamat la dimissió de la rectora de la universitat, Anna Maria Geli, "per la seva posició immobilista", i de la comissionada d'universitats del govern, Blanca Palmada, "per haver iniciat en fals un procés de debat d'abast autonòmic".

Referint-se a la pintada que aquest matí ha aparegut en una paret del rectorat en la qual es podia llegir "Per quatre mesos sense diàleg", Gasulla ha assegurat que des de la comissió d'estudiants no s'atribueixen la pintada però ha confessat que l'entenen, ja que "hi ha molt estudiant enfadat".
Anar al contingut