Una de les peces de l'art sacre en litigi entre Lleida i l'Aragó
Una de les peces de l'art sacre en litigi entre Lleida i l'Aragó
Lleida

Els Amics del Museu de Lleida es dissolen i retiren el recurs per la propietat de les obres d'art de la Franja

Els Amics del Museu de Lleida han optat per renunciar al recurs que van plantejar davant el Tribunal Constitucional per la propietat de les obres de la Franja. Una decisió que coincideix amb la dissolució d'aquesta entitat.

RedaccióActualitzat
L'associació Els Amics del Museu de Lleida ha decidit dissoldre's i, al mateix temps, ha decidit retirar el recurs que va presentar al Tribunal Constitucional per la propietat de les obres d'art de la Franja.

El secretari dels Amics del Museu de Lleida, Antoni de la Torre, ha explicat que estan cansats i que han gastat molts diners i esforç en aquests cinc anys de litigi als tribunals per la propietat de les peces. De la Torre ha afegit que l'objectiu principal era que les obres es quedessin a Lleida: "Totes les peces estan aquí i confiem en les institucions catalanes en aquest moment perquè aquestes peces no es moguin. Sinó la ciutadania, nosaltres o qui sigui sortiran un altre vegada per reclamar el que pensen que és seu. No s'ha demostrat que no ho sigui".

Amb la dissolució dels Amics del Museu de Lleida també es retira el recurs: "Si es dissolt l'associació perd la personalitat jurídica. Nosaltres ja hem demanat la baixa al registre d'associacions de la Generalitat de Catalunya. Ja no som res, ja no som una associació i hem donat ordre al nostre gabinet de govern que retiri la demanda presentada davant del Constitucional". Aquest entitat no descarta crear en un futur una nova organització amb objectius culturals més amplis.



Anar al contingut