El baríton Toni Marsol interpretant sir John Falstaff, en un moment de l'assaig general dels Amics de l'Òpera de Sabadell al Teatre La Far…
El baríton Toni Marsol interpretant sir John Falstaff, en un moment de l'assaig general dels Amics de l'Òpera de Sabadell al Teatre La Faràndula, el 21 d'octubre del 2018. (Horitzontal)

Els Amics de l'Òpera de Sabadell estrenaran dimecres l'última obra de Verdi i la portaran de gira per Catalunya

ACN Sabadell.-L'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell estrenarà aquest dimecres 'Falstaff', l'última obra de Verdi i culminació de la seva experiència musical, en el marc del cicle Òpera a Catalunya. "És una delícia, una meravella; com diuen els italians, 'è un capolavoro'", ha afirmat la presidenta i directora artística dels Amics de l'Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra, en declaracions a l'ACN just abans de l'assaig general, aquest diumenge a la tarda. 'Falstaff' és una comèdia lírica, a diferència de la majoria de creacions de Verdi, dramàtiques. Basada en el personatge còmic shakespearià, explica les burles que dues burgeses de Windsor li preparen en resposta als seus intents de seducció. Després de les funcions al Teatre La Faràndula de Sabadell, l'òpera farà gira per Catalunya i serà un homenatge a Montserrat Caballé.

És la primera vegada que els Amics de l'Òpera de Sabadell representen aquesta obra i estan "il·lusionadíssims" per fer-ho, ha afirmat Lacambra, que n'ha destacat la "dificultat", sobretot perquè els intèrprets canten molt tots junts. La presidenta i fundadora dels Amics de l'Òpera de Sabadell s'ha mostrat convençuda que el públic "es divertirà moltíssim" i s'entusiasmarà amb 'Falstaff' perquè és una obra "fascinant". Es tracta d'una comèdia en tres actes, segons un llibret d'Arrigo Boito basat en les obres 'Les alegres comares de Windsor' i 'Enric IV', de William Shakespeare. Es va estrenar a la Scala de Milà el 9 de febrer de 1894.Aquest 'Falstaff' serà un homenatge a Montserrat Caballé, que va morir el 6 d'aquest mes. El programa de l'obra que s'editarà per a les funcions portarà la fotografia de la soprano, segons ha avançat Lacambra, molt amiga de Caballé. Les dues cantants, nascudes al mateix any, van estudiar juntes i eren molt amigues. "Ens vam estimar molt", ha expressat la presidenta dels Amics de l'Òpera de Sabadell. Després de les tres funcions al Teatre La Faràndula, els Amics de l'Òpera de Sabadell començaran una gira per sis ciutats catalanes. "Des de fa més de 30 anys expandim l'òpera a tot Catalunya i això és molt important", ha afirmat Lacambra, per afegir: "És un projecte de nació. La gent està contenta que els portis l'òpera a casa i ho agraeixen moltíssim". També ha subratllat que la producció de les òperes la fan tota a Sabadell, que ha esdevingut un planter de cantants d'òpera que pugen als escenaris d'arreu del món. En aquest sentit, ha destacat que la madrilenya Saioa Hernández, formada a Sabadell, obrirà la temporada de la Scala de Milà en l'òpera 'Attila', també del gran compositor italià.Les funcions Els Amics de l'Òpera de Sabadell estrenaran 'Falstaff' dimecres que ve a les 8 del vespre, al Teatre La Faràndula. Seguiran les funcions de divendres (20h) i diumenge (18h). La gira per Catalunya començarà al Teatre Fortuny de Reus, el 30 d'octubre i continuarà al Teatre de la Llotja de Lleida, el 4 de novembre; al Teatre - Auditori de Sant Cugat del Vallès, el 9 de novembre; al Teatre Auditori de Granollers, l'11 de novembre; al Teatre Kursaal de Manresa, el 18 de novembre, i al Teatre de Tarragona, el 25 de novembre.

Anar al contingut