Barcelona

Els ambaixadors àrabs trameten el seu condol per l'atemptat del Iemen en una trobada amb la Generalitat

L'ambaixador del regne de l'Aràbia Saudita a Espanya, el príncep Saud bin Naif bin Abdulaziz al-Saud, ha condemnat en nom de la delegació d'ambaixadors àrabs que està de visita a Barcelona l'atemptat terrorista al Iemen. El grup de diplomàtics convidat per la Generallitat ha expressat el seu condol als familiars de les víctimes. El vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira ha acompanyat els 16 representants àrabs que s'han reunit amb el president de la Generalitat i més tard han anat a l'Institut Europeu de la Mediterrània. La trobada pretén enfortir els vincles entre Catalunya i els països àrabs en matèries com turisme, comerç o salut. En relació amb l'atemptat del Iemen cal dir que l'estat de la turista basca ferida, María Asunción Vitorica, és "molt crític" i l'evolució és desfavorable, una vegada passades les 72 hores que els metges consideraven clau.

Actualitzat

En roda de premsa posterior a la trobada entre la delegació d'ambaixadors àrabs i el vicepresident català, Josep-Lluís Carod-Rovira, el príncep de l'Aràbia Saudita ha assegurat que els serveis de seguretat actuaran per promoure la justícia en territori àrab.

De la seva banda, Carod ha agraït la condemna de l'atemptat en què van morir cinc ciutadans catalans i dos de bascos i ha afegit que aquest fet mostra la convicció del món àrab pel respecte a la diversitat i per la tolerància. Paral·lelament el representant de l'ambaixada del Iemen a Espanya, Abduirahman M. Kamarani, ha lliurat a José Montilla una carta en què transmet el seu condol als familiars de les víctimes de l'atemptat que va acabar amb la vida de set turistes espanyols, cinc dels quals catalans.

A més de l'ambaixador de l'Aràbia Saudita a Espanya, formen part de la delegació àrab els ambaixadors d'Algèria, la Unió dels Emirats Àrabs, l'Iraq, Jordània, Kuwait, Oman, Síria, el Sudan i Tunísia, entre d'altres. El govern català ha invitat els ambaixadors àrabs amb l'objectiu d'enfortir els vincles entre Catalunya i els països àrabs en àmbits com el turisme, la salut o les relacions comercials.

El vicepresident català ha expressat el desig que aquesta trobada "del màxim nivell polític" suposi una "primera immersió" en la realitat catalana que resulti "atractiva" als representants àrabs, i que doni pas a una segona fase, "país per país", en la qual es pugui firmar "algun conveni bilateral".

En aquest sentit, Carod ha declarat que la voluntat del govern català va "més enllà de les paraules maques" i vol trobar punts d'interès mutu entre Catalunya i els països àrabs en temes de negocis, turisme i noves tecnologies.

Així mateix, el vicepresident espera que aquesta reunió permeti que els "centenars de milers d'immigrants procedents de països àrabs" vegin que existeix una "voluntat d'acord" i una "relació magnífica" entre Catalunya i el món àrab.

Anar al contingut