Catalunya

Els alumnes de Primària acaben un curs marcat per la sisena hora i la incorporació d'alumnat immigrant

Els alumnes de Primària comencen les vacances. Es posa així punt final a un curs que ha estat marcat per la implantació de la sisena hora a les escoles públiques, un repunt demogràfic i la incorporació d'alumnat immigrant, que han fet que actualment els mestres que surten de les facultats tinguin feina segura. Però la de mestra o professor continuarà en els pròxims anys sent una professió amb sortida laboral, entre altres coses, perquè s'està a punt de jubilar un 25% de la plantilla.

Actualitzat
Actualment, en l'ensenyament públic hi ha 15.000 mestres i professors de més de 50 anys que, per tant, s'aniran jubilant en els pròxims quinze anys. Molts decideixen plegar als 60. Entre altres motius, perquè diuen que la seva professió els exigeix molt físicament i mentalment.

En total, un 25% de la plantilla es jubilarà en els pròxims anys. Es tracta de tota una generació de professionals que van entrar a treballar a les acaballes de la dictadura i en els primers anys de la democràcia. El repte és renovar la plantilla sense que es perdi el patrimoni que comporta l'experiència. Actualment, mestres que acaben de sortir de la facultat tenen companys de feina que acumulen, en alguns casos, 40 anys de professió.

Alguns docents apunten que si el relleu no es va fent gradualment hi haurà un abans i un després, un trencament que pot comportar pèrdues.
Anar al contingut