Els alumnes de 6è de Primària i 4t d'ESO continuen punxant en geometria i anglès

Són els resultats de les proves de competències bàsiques, que també mostren que repetir curs no serveix per millorar resultats

RedaccióActualitzat

El Departament d'Ensenyament ha fet públics avui els resultats de les avaluacions de competències bàsiques a sisè de Primària i quart d'ESO.

Els alumnes mantenen notes similars als últims anys en aquestes proves. Les proves de competències de sisè i quart d'ESO situen l'anglès, tot i millorar, i la geometria, com a handicaps. Ensenyament diu que cal millorar en aquestes assignatures i destaca que les diferències entre centres es redueixen. Les proves deixen doncs aquestes dues conclusions: l'anglès i la geometria continuen sent les assignatures pendents, i repetir curs no serveix per millorar resultats.

Els alumnes s'estrenaven en ciència i tecnologia, que no s'havia avaluat mai, i el resultat sobre cent és d'un 67,2. També han pogut fer per primer cop la prova d'alemany com a segona llengua estrangera. Les matemàtiques es queden en un 68,1 per cent de mitjana a causa de la geometria. Pel que fa als de sisè de Primària, respecte a l'any passat baixen lleugerament en castellà, anglès i matemàtiques. En català treuen de mitjana un 74,5, igual que l'any passat.

En totes les assignatures examinades es compleix l'objectiu que el nombre d'alumnes amb resultats baixos estigui per sota del 15%, excepte en anglès.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut