Continua el degoteig d'alcaldes que es neguen a declarar davant la fiscalia

L'alcaldessa de Badalona no ha respost a la citació de la fiscalia

RedaccióActualitzat

Una quinzena d'alcaldes catalans estaven citats aquest dijous a declarar, acusats de participar en l'organització del referèndum.

La majoria han respost a la citació de compareixença davant de la justícia, però s'han acollit al dret de no declarar. I tots han rebut mostres de suport dels seus veïns.

 

Així, a la Fiscalia de Tarragona hi han arribat, de manera esglaonada, ciutadans de Reus, de Torredembarra i d'Amposta –i també alcaldes d'altres poblacions–, per solidaritzar-se amb els seus respectius alcaldes. Tots tres han agraït l'acompanyament i han negat haver comès cap delicte.

 

Als jutjats de Lleida hi han comparegut els alcaldes de les Borges Blanques i de Juneda. I als de Balaguer, el de Tremp i els d'altres poblacions. Tots han hagut de comparèixer davant la policia judicial, per l'absència d'un representant de la fiscalia.

 

A les comarques gironines ha estat el torn dels alcaldes de la Bisbal, d'Olot i de Puigcerdà, que han anat al Palau de Justícia de Girona, acompanyats d'unes 200 persones, entre les quals hi havia veïns de les seves respectives poblacions, i també diversos alcaldes i altres càrrecs públics. També estava citat l'alcalde de Santa Coloma de Farners, que no s'hi ha presentat.

 

Tampoc ha respost a la citació de la fiscalia l'alcaldessa de Badalona, que havia de comparèixer aquest migdia a la Ciutat de Justícia.  

 

En canvi, sí que ho ha fet l'alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts. L'han acompanyada desenes de persones, entre les quals hi havia diputats d'ERC i l'alcalde de Collbató, Miquel Solà, que encara no ha rebut cap citació.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut