L'estació d'esquí de La Molina
L'estació d'esquí de La Molina

Els alcaldes del Pallars intenten evitar la vaga a les estacions d'esquí de la Generalitat

L'estació de La Molina, que també tenia prevista una vaga per Setmana Santa, l'ha desconvocada per intentar millorar la temporada

RedaccióActualitzat

Les estacions d'esquí preveuen unes bones vacances de Setmana Santa. Per les condicions de la neu i per unes reserves de més del 90%. I justament per això, una sèrie d'estacions -la Molina, Espot i Port Ainé- havien convocat per aquestes dates. També han convocat vaga els trens cremallera de Núria i Montserrat.

Aquest dissabte, però, els treballadors de l'estació d'esquí de la Molina, a la Cerdanya, l'han desconvocada. En les últimes hores, s'ha negociat intensament i els treballadors i el responsables de Ferrocarrils de la Generalitat han arribat a un acord. Dilluns presentaran oficialment la desconvocatòria al Departament de Treball.

El director de La Molina, Toni Sanmartí, ha explicat que la plantilla ha decidit fer un pas enrere davant les bones previsions de neu i d'ocupació i per intentar millorar la difícil temporada que han tingut fins ara. El director també ha explicat que les negociacions han permès millorar les condicions laborals dels treballadors, tal com reivindicava la plantilla.

En canvi, Espot i Port Ainé mantenen la vaga. Els alcaldes del Pallars Sobirà, que s'han reunit d'urgència, reclamen un esforç a treballadors i empresa per evitar la vaga convocada a les dues estacions d'esquí per Setmana Santa. 

Els empleats dels dos complexos de Ferrocarrils de la Generalitat decidiran demà en assemblea si desconvoquen la vaga.

Segons CCOO, la protesta s'ha convocat perquè Ferrocarrils de la Generalitat es va negar a negociar el Conveni de Turisme i Explotacions de Muntanya i tampoc va voler convocar una mesa negociadora. A més, els treballadors exigeixen recuperar entre un 8 i un 10% del salari que han perdut des del 2011 quan Ferrocarrils de la Generalitat va congelar els sous i va aplicar diverses retallades.

Anar al contingut