Protesta N-340
Protesta N-340

Els alcaldes del Pacte de Berà exigeixen solucions després de l'accident a l'N-340

Reclamen que s'alliberi l'N-340 de vehicles pesants i que se'ls desvii a l'AP-7

RedaccióActualitzat

Els veïns de l'Arboç i els alcaldes del Pacte de Berà s'han reunit aquest dilluns per exigir al Ministeri de Foment el desviament de camions a l'AP-7. L'endemà de l'accident a l'N-340 en què van morir tres persones, els alcaldes han presentat una carta reclamant que el ministeri compleixi l'acord amb la Generalitat.

L'acord preveu que el trànsit pesant alliberi l'N-340 (carretera que travessa el municipi) a canvi de bonificacions del 50% a l'autopista AP-7. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va anunciar que la mesura entraria en vigor al gener d'enguany en el tram que va des de Castelló fins a Barcelona, voluntàriament fins a Tarragona i obligatori entre la capital del Tarragonès i la ciutat comtal.

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha justificat que encara no estigui en funcionament per la "complexitat tècnica" i pel "tipus administratiu i financer", que implica els ministeris d'Interior i Foment, la DGT i la concessionària Abertis. Millo també ha anunciat que aquestes mesures es faran efectives, sense concretar quan i ha lamentat l'accident.

L'any passat, a l'N-340 van morir-hi 4 persones i hi va haver 43 ferits greus. Algunes de les mesures que s'han pres en una de les carreteres amb més intensitat mitjana de vehicles d'Espanya han estat limitar la velocitat a 80 km/h, prohibir els avançaments, intensificar els radars i instal·lar-hi rotondes.

Veïns i alcaldes s'han concentrat de forma silenciosa i l'Ajuntament de l'Arboç ha decretat tres dies de dol.

Anar al contingut