Vilassar de Mar

Els alcaldes de Vilassar de Mar, Cabrils i Cabrera demanaran la declaració de zona catastròfica

S'ha fet un minut de silenci en acabar la reunió en memòria de l'home trobat mort dimecres dins del seu vehicle a Vilassar de Mar

RedaccióActualitzat

El Maresme avalua els danys de les tempestes d'aquesta setmana. La pluja encara amenaça, però sense la potència de dimecres i dijous. Els alcaldes de tres dels municipis més afectats, Vilassar de Mar, Cabrera i Cabrils, estudien ara com refer-se de l'episodi de pluges torrencials.

Reunits aquest divendres, els tres alcaldes han acordat demanar de forma unitària la declaració de zona catastròfica, un pas que ajudaria els ajuntaments i particulars en les seves gestions amb les asseguradores i a les tres poblacions a recuperar la normalitat.

 

En acabar la reunió, s'ha fet un minut de silenci per l'home mort dimecres per una rierada. 

La Diputació de Barcelona ha anunciat una ajuda de 4 milions per reparar les infraestructures malmeses al Maresme.

Dol a Vilassar de Mar

Vilassar de Mar ha decretat dos dies de dol i aquest migdia farà un minut de silenci en memòria de l'home mort dimecres  després que el seu cotxe fos arrossegat a la riera de Cabrils. 

 

Protecció Civil ha desactivat aquest divendres al migdia la fase d'alerta del pla Inuncat, un cop finalitzat l'episodi de pluges més intenses i resoltes també les incidències principals.

El pla queda en fase de prealerta per les previsions de pluges que poden ser fortes aquesta tarda i vespre al nord-est del país i que podran superar els 20 litres en només mitja hora de forma local. Aquesta pluja pot provocar algunes incidències, sobretot al litoral de l'Empordà i de la Selva.

Protecció Civil recomana extremar les precaucions en aquestes zones durant les tempestes.
 

La pluja no s'atura

24 hores després de les pluges torrencials de dimecres, les tempestes han tornat dijous al Maresme. Els Bombers de la Generalitat han fet una quarantena de sortides aquesta nit de dijous per la pluja que ha afectat el terç nord del país. No hi ha hagut, però, cap incidència de gravetat

Al vespre es va haver de tornar a tallar la carretera N-II en aquest municipi a causa de l'acumulació d'aigua. Els Bombers van haver de rescatar 6 persones de dos cotxes que van quedar atrapats en una de les rieres del municipi, malgrat els advertiments de perill. Els van poder treure sense problemes i ningú va patir danys. Els mateixos bombers van poder també recuperar els vehicles. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut