Barcelona

Els alcaldes de Barcelona i Lleida reclamen posar fi al debat de les dues ànimes del PSC

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el de Lleida, Àngel Ros, exigeixen que s'acabi el debat de les dues ànimes del PSC i asseguren que aquest discurs no s'ha sabut conduir bé des del partit. Jordi Hereu ha advertit des de Madrid que el PSC prendria mal si enfoqués el congrés de la renovació com un enfrontament entre les dues ànimes del partit i "una ànima guanyés una altra". En la mateixa línia s'ha pronunciat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, en declaracions al programa "El secret" de Catalunya Ràdio.

Actualitzat
L'alcalde de Barcelona ha assegurat que no té dues ànimes, referint-se així a les dues vessants del catalanisme que defensa el PSC: el desenvolupament de Catalunya i la construcció d'un projecte comú amb l'Estat. Per Hereu, el PSC en sortiria mal parat "si del proper congrés per escollir nou líder una ànima guanyés l'altra".

En un sentit similar s'ha pronunciat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, en declaracions al programa "El secret" de Catalunya Ràdio. Ros ha reconegut que el mateix partit no ha sabut encarar bé aquest debat.

Els alcaldes no donen per feta una desfeta a les municipals


Després dels resultats del 28-N, l'alcalde de Barcelona ha afirmat que "la recuperació comença per Barcelona" i ha reivindicat que el PSC ha de tornar a la centralitat política. I és que, segons assegura, "en alguns aspectes ens hem desenfocat". Sobre les eleccions municipals del mes de maig, Hereu considera que seria "injust" pronosticar una derrota només pels resultats a les eleccions del Parlament. Així doncs, no considera que els resultats suposin "una lectura de la realitat ara mateix" i assegura que traslladar-los en una distribució de regidors seria "menysprear" la voluntat dels barcelonins.

Precisament, pel que fa als comicis, Hereu ha reiterat la seva voluntat de ser el candidat del PSC a les eleccions municipals. Ho ha dit durant la seva intervenció en el Fòrum Europa a Madrid, on ha recordat que el PSC sempre ha decidit tard els seus alcaldables per qüestió de "mètode".

Igual que Hereu, Àngel Ros també ha subratllat que la desfeta socialista a les eleccions al Parlament no pressuposa una altra reculada del PSC a les municipals del maig.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut