L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, agraint el suport de la gent davant del jutjat de Balaguer, el 20 de setembre del 2017. (horitzontal)
L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, agraint el suport de la gent davant del jutjat de Balaguer, el 20 de setembre del 2017. (horitzontal)

Els alcaldes de Balaguer, Artesa de Segre, la Pobla i Sant Esteve de la Sarga es neguen a declarar pel cas de l'1-O

Actualitzat

ACN Balaguer.-Els quatre alcaldes citats, aquest dimecres, al jutjat de Balaguer per donar resposta a la citació judicial pel suport a l'1-O s'han negat a respondre cap de les 23 preguntes que els ha fet la fiscal. Els alcaldes d'Artesa de Segre, Mingo Sabanès, de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, i de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, tots d'ERC, s'han acollit al dret de no declarar i han sortit del jutjat sense haver signat l'acta per disconformitat amb la fiscal perquè no ha volgut reflectiu determinats aclariments de l'advocada dels alcaldes. A fora del jutjat s'han concentrat més d'un centenar de persones que han mostrat el seu suport als alcaldes cridant ''no esteu sols'', ''votarem'' o ''independència''.

La jornada ha estat llarga davant de la porta del jutjat de Balaguer on quatre alcaldes estaven citats pel seu suport a l'1-O. Puntual a les 10.00 hores ha arribat l'alcalde d'Artesa de Segre, Mingo Sabanès, acompanyat per l'alcalde de Balaguer i un grup nombrós de veïns d'Artesa i alcaldes de la comarca de la Noguera. Amb ànims de ''no estàs sol'', ''Mingo estem amb tu'' o ''votarem'' ha entrat a declarar. Una declaració que ha estat curta, 15 minuts, el temps just que ha invertit la fiscal a llegir-li les 23 preguntes relacionades amb cartes, suports o mocions amb el referèndum.A la sortida l'esperaven més d'un centenar de veïns amb pancartes de ''democràcia'' i ''Amb Mingo d'Artesa sí que hi podem comptar''. Una abraçada amb l'alcalde de Balaguer ha donat pas a l'entrada al jutjat d'Ignasi Vidal. Amb Vidal a dins del jutjat s'ha repetit el mateix guió: 15 minuts mentre la fiscal li ha llegit les preguntes que Vidal no ha contestat i sense signar l'acta ha marxat.Al centenar de persones que hi havia davant del jutjat ja s'hi havien sumat els regidors de l'equip de govern de l'Ajuntament de Balaguer i molts veïns per donar suport a l'alcalde. Molts cants i consignes independentistes són les que s'han sentit davant del jutjat.Vidal ha passat el testimoni a Lluís Bellera de la Pobla i aquest a Jordi Navarra de Sant Esteve de la Sarga. Acompanyant als alcaldes del Pallars des del Pallars s'hi han quedat la majoria d'alcaldes de la Noguera i municipis veïns i uns pocs veïns del Pallars que s'han desplaçat fins a Balaguer.Els alcaldes no han volgut declarar ni respondre cap pregunta davant la fiscal però sí que ho han fet davant dels veïns que els esperaven davant el jutjat. Tots quatre, molt emocionats, han agraït l'escalf de la gent i el suport dels veïns. Tots han coincidit en destacar que es deuen als ciutadans i que per ells s'han presentat al jutjat.

Anar al contingut