La gerent del Consell Comarcal d'Osona explica a un grup d'alcaldes accidentals el funcionament de l'ens. Pla general. 17 d'agos…
La gerent del Consell Comarcal d'Osona explica a un grup d'alcaldes accidentals el funcionament de l'ens. Pla general. 17 d'agost de 2016. (Horitzontal)

Els alcaldes accidentals d'Osona comparteixen experiències i coneixen de prop el funcionament del Consell Comarcal

ACN Vic.-L'agost és el mes de vacances per excel·lència i això també es nota als ajuntaments catalans. Els batlles del país aprofiten per fer uns dies de descans, però la maquinària dels municipis no s'atura i, per això, els regidors assumeixen la màxima responsabilitat als consistoris. Davant d'aquest fet, el Consell Comarcal d'Osona ha decidit organitzar la primera trobada d'alcaldes accidentals amb un doble objectiu: d'una banda, reconèixer la tasca que fan els alcaldes accidentals i, de l'altra, donar a conèixer els serveis que presta l'ens supramunicipal als 50 municipis de la comarca. El president accidental del Consell Comarcal d'Osona, Manel Romans, ha explicat que molts dels regidors que assumeixen l'alcaldia desconeixen el funcionament del Consell i, per això, "volem donar-los l'oportunitat de conèixer què fem perquè puguin aprofitar més els nostres serveis". La intenció és repetir aquesta trobada cada any pels volts del 15 d'agost.

La primera trobada d'alcaldes accidentals d'Osona ha reunit una quinzena de batlles de la cinquantena d'ajuntaments que hi ha a la comarca. Amb tot, el president accidental del Consell Comarcal d'Osona, Manel Romans, ha fet una valoració positiva de la convocatòria, "tenint en compte que ens trobem a mig agost i és el primer cop que ho fem". La trobada s'allargarà tot el mati i, a banda de conèixer els diferents serveis que ofereix l'ens comarcal, els batlles accidentals també visiten el Centre de Tractament de Residus d'Osona i el Ripollès, a Orís, una obra emblemàtica que ha costat més de 20 MEUR i que es va posar en marxa la primavera del 2015 i gestiona el Consell Comarcal d'Osona. La idea dels responsables de l'ens comarcal és que la trobada tingui continuïtat i se celebri cada any pels volts del 15 d'agost, quan la majoria d'alcaldes estan de vacances i, per tant, algun dels regidors municipals assumeixen l'alcaldia de manera transitòria. A banda de reconèixer la tasca que fan els batlles accidentals durant les èpoques de vacances, la trobada també vol donar a conèixer tots els serveis que ofereix el Consell Comarcal als Ajuntaments, "de vegades molt desconeguda", segons ha reconegut Romans. A més, la trobada també vol servir per donar a conèixer les instal·lacions que gestiona el Consell mitjançant la prestació mancomunada. Pels anys vinents està previst visitar la Planta de triatge de Vic, les Plantes Potabilitzadores d'Aigua o el Monestir de Sant Pere de Casserres. Un dels batlles accidentals que ha presidit la trobada és el de Vic, Toni Serrat. Durant l'any, Serrat és regidor d'Economia, Serveis, Règim Interior, Ciutadania, Igualtat i Cooperació, però aquesta setmana ha assumit l'alcaldia accidental, ja que l'alcaldessa del municipi, Anna Erra, està de vacances. És el primer cop que Serrat assumeix aquesta tasca i ha explicat que "el municipi mai pot estar sense alcalde perquè és viu i no fa vacances i sempre poden passar coses". De fet, Serrat ha explicat que durant aquesta setmana que ell assumeix la màxima responsabilitat del municipi haurà de gestionar un aspecte molt destacat com és l'organització de l'arribada de refugiats a Vic, prevista pel setembre.

Anar al contingut