Lleida

Els alcaldables de Lleida segueixen de festa major després d'una nit amb incidents

Lleida continua de festa major en el primer cap de setmana de campanya electoral. L'alcaldable del PSC, Àngel Ros, continua participant de la festa i ha presidit el concert de les bandes de música de la Festa de Moros i Cristians. El candidat de CiU, Isidre Gavín, ha demanat més fermesa contra les bretolades després d'una nit amb alguns incidents a la ciutat. El PP ha demanat un trasllat del mercat de les antiguitats, mentre que el candidat d'ERC segueix sense fer cap acte durant la festa. Sobre els pactes postelectorals, ICV s'ha mostrat disposada a reeditar el pacte d'esquerres.

Actualitzat

L'alcaldable del Partit dels Socialistes, Àngel Ros, ha lamentat les destrosses que uns desconeguts van provocar la nit passada a l'estand del PSC i ha recordat que les eleccions són "la festa de la democràcia" i que "qui fa això, vol dir que té molt poc de demòcrata". Ros, però, ha destacat la participació i el civisme que han regnat majoritàriament durant els dies de festa major.

Qui també ha rebut atacs a les seves paradetes ha estat Convergència i Unió. El seu candidat, Isidre Gavín, ho ha qualificat de bretolada d'una "minoria molt minoritària", però ha lamentat que no sigui "la primera vegada" que es produeixen. Gavín també ha criticat l'actuació de l'equip de govern de Lleida en el retard de l'elaboració de l'ordenança de civisme, per no demostrar una "voluntat clara" de fer-la complir i que la seguretat es gestioni des d'un concepte de "màxima tolerància".

El candidat del PP a l'alcaldia de Lleida, Ismael Zapater, ha fet una visita aquest diumenge pel mercat de les antiguitats de la rambla de Ferran de la ciutat. Aprofitant aquest passeig, Zapater ha proposat traslladar aquest mercat a l'antic mercat de Santa Teresa, de manera que es revitalitzaria el barri històric i, a més, el mercat guanyaria en categoria.

Iniciativa per Catalunya ha aprofitat aquest diumenge per anunciar que els vots ecosocialistes aniran dirigits a formar un govern d'esquerres. L'alcaldable, Mercè Rivadulla, ha recordat la postura d'ICV en les últimes eleccions al Parlament: "Nosaltres som gent d'esquerres, som gent ecologista, som gent verda i entenem que el nostre projecte de transformació de la ciutat passa per pactes amb les esquerres".

Per últim, Esquerra Republicana continua sense fer actes de campanya durant els dies de festa major. L'alcaldable republicà, Xavier Sàez, ha lamentat els actes d'incivisme d'aquesta nit passada, però no ho ha volgut relacionar amb un atac a cap partit perquè "tots els partits hem rebut més o menys de la mateixa manera".

Anar al contingut