De totes les sancions del territori nacional, el 76% són emeses pels consistoris
De totes les sancions del territori nacional, el 76% són emeses pels consistoris

Els ajuntaments multen cinc vegades més que la Direcció General de Trànsit, segons un estudi

Madrid lidera el rànquing de multes, seguit de Barcelona i Palma

RedaccióActualitzat

Els ajuntaments espanyols multen fins a cinc vegades més que la Direcció General de Trànsit, segons l'estudi "Multas, ¿recaudación o reeducación?. De fet, l'estudi destaca que, de totes les sancions del territori nacional, el 76% són emeses pels consistoris, davant del 14%, que són de la DGT, i el 10%, corresponent a altres administracions.

El rànquing

Madrid lidera aquest rànquing d'ajuntaments sancionadors, seguit de Barcelona i Palma. Granada, Bilbao i Sant Sebastià ocupen el 4t, 5è i lloc, respectivament.

Nou de cada deu conductors, segons els resultats de l'enquesta, creuen que l'objectiu de les multes és recaptatori, i sis de cada deu pensen que els radars persegueixen l'objectiu de recaptar "com més diners millor".

Els més multats

L'estudi també descriu el pitjor i el millor perfil de la persona sancionada pels ajuntaments. El millor seria el d'una dona (el 37% són multades), no reincident i d'entre 18 i 24 anys, mentre que el pijtor perfil, segons l'estudi, és el d'un home (el 50% dels conductors masculins són multats), amb àmplia experiència al volant, reincident i d'entre 35 i 44 anys.

El 22,2% dels multats desconeix en què destina la recaptació de multesel consistori i al 95% els agradaria que s'invertís en la millora de la seguretat viària.

La infracció més comesa

L'excés de velocitat és la sanció més habitual a les capitals de província (el 44%), seguida pels estacionaments regulats (27%) i l'estacionament indegut (13%), que es relaciona amb aparcaments a guals, encreuaments i doble filera, entre d'altres.

Anar al contingut