Espanyol

Els aficionats de l'Espanyol, indignats amb l'actuació de diumenge dels Mossos d'Esquadra al seu estadi

Prèviament al partit que aquest diumenge van disputar a l'estadi de Cornellà-el Prat l'Espanyol i el Rayo Vallecano, els Mossos d'Esquadra van efectuar una sèrie d'escorcolls entre els aficionats locals. L'actuació policial ha indignat aficionats i directius del club espanyolista, perquè la consideren excessiva

Actualitzat

Prèviament al partit que aquest diumenge van disputar a l'estadi de Cornellà-el Prat l'Espanyol i el Rayo Vallecano, els Mossos d'Esquadra van efectuar una sèrie d'escorcolls entre els aficionats locals. L'actuació policial ha indignat aficionats i directius del club espanyolista, que la consideren excessiva. El president del club, Joan Collet, ja va expressar la seva disconformitat amb aquests fets al final d'un partit que va acabar amb empat a 2.

El conseller d'interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, ha explicat que la intervenció "deriva dels incidents greus al derbi, en acabar i abans de començar". El màxim responsable dels Mossos ha aclarit que el president del club "no coneixia aquest dispositiu policial de caràcter preventiu, i no tenim tampoc per què explicar el que fem per garantir la seguretat". Espadaler, que ha reconegut que l'Espanyol és un club col·laborador per aturar "expressions violentes en l'àmbit de l'esport", s'ha reafirmat que "farem aquella feina que deriva d'aquestes diligències pel partit previ, perquè ens va preocupar i em consta que també va preocupar el club".

Els aficionats reaccionen

Els aficionats de La Curva, molts dels quals van abandonar les localitats en protesta davant un escorcolls efectuals als serveis, i durant els quals els van enregistrar en vídeo i es va obligar algun d'ells a treure's peces de roba, han fet públic aquest dilluns al matí un comunicat en el qual anuncien la intenció de presentar una denúncia, demanen explicacions al cap de seguretat del club i agraeixen el suport als socis que els van fer costat abandonant els seients.

La Federació Catalana de Penyes del club també ha condemnat "de forma enèrgica la desproporció de les mesures de seguretat i la brutal, inexplicable i injustificada actuació" dels Mossos. La Federació considera "desmesurada la seva actuació, per segon partit consecutiu al nostre estadi", entenent que "s'han extralimitat en les seves funcions i que han arribat a comportament poc comprensibles en un estat de dret". La FCPE demana al club el cessament fulminant del responsable d'aquests fets.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut