Santa Coloma de Gramenet

Els afectats per l'explosió de gas a la rambla del Fondo homenatgen les víctimes dos anys després

Dos anys després de l'explosió de gas en un edifici de la rambla del Fondo de Santa Coloma de Gramenet, aquest cap de setmana s'ha fet un homenatge a les dues víctimes mortals i els ferits, al lloc on hi va haver el sinistre. Els veïns reclamen que s'assumeixin responsabilitats pels fets. L'edifici on aniran a viure els veïns es dirà Torre Sònia, en record de la noia que va morir en l'explosió. Es preveu que d'aquí a un any i mig les obres estaran acabades.

Actualitzat

Mentrestant, unes 200 persones es van concentrar ahir davant l'emplaçament que ocupaven els edificis afectats per l'explosió. Entre els concentrats, hi havia regidors municipals a títol personal, familiars d'una de les víctimes i un representant dels damnificats d'una altra explosió de gas a Cornellà de Llobregat, a principis de l'any passat.

El portaveu de la plataforma d'afectats, Ángel Moratilla, va llegir un comunicat en què els afectats demanaven "que s'assumeixi la responsabilitat" dels fets i reclamaven "justícia". Segons Moratilla, accidents d'aquest tipus "es podrien haver evitat".

L'explosió va tenir lloc el 12 de gener de 2006 al barri del Fondo. Hi van morir un dels operaris de Gas Natural que es va desplaçar al lloc dels fets mentre manipulava una de les canalitzacions, així com una veïna.

A més, el succés va provocar una vintena de ferits. Inicialment, es van desallotjar 150 veïns de 21 habitatges.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut