Una casa afectada per l'esclafit a Corbins
Els afectats per l'esclafit reclamen que s'acceleri el peritatge dels danys.
Lleida

Els afectats per l'esclafit de la plana de Lleida reclamen celeritat en el peritatge dels danys

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, també demana que es declarin zona catastròfica les poblacions afectades per la violenta tempesta

RedaccióActualitzat

Els veïns de la zona afectada per l'esclafit a la plana de Lleida comencen la reconstrucció a l'espera que les administracions i les asseguradores responguin davant les importants destrosses que hi ha deixat. Les asseguradores privades ja han iniciat els peritatges en algunes propietats però encara en queden moltes per avaluar.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha demanat que s'acceleri el peritatge i també aposta perquè es declarin zona catastròfica les poblacions afectades.

Pendents del peritatge agrari

Els propietaris agraris i ramaders esperen el peritatge ràpid a partir d'aquest dilluns i sobretot les possibles ajudes que podrien arribar.

La tempesta va fer mal a 5.235 hectàrees de cultius, segons el Departament d'Agricultura. D'aquestes, 4.317 són de panís, però els danys registrats tot just arriben al 40% i s'espera que es pugui recuperar el cultiu. El mal més important l'han patit les plantacions de fruita dolça de llavor, poma i pera. En total 640 hectàrees amb afectacions d'entre el 80 i el 100%.

 

Anar al contingut