Barcelona

Els advocats de Cristina de Borbó confirmen que van ser extorsionats per Manos Limpias

Manos Limpias hauria demanat 3 milions d'euros a canvi de retirar l'acusació contra la infanta Cristina al "cas Nóos"

RedaccióActualitzat
Cristina de Borbó hauria estat objectiu de les presumptes extorsions de Manos Limpias pel judici del "cas Nóos". Els seus advocats, Miquel Roca i Pau Molins, han confirmat que se'ls va fer xantatge però que no van sucumbir.

Molins ha confirmat a "Els matins" de TV3 que havien denunciat Manos Limpias per extorsió:

 "Confirmo l'existència d'aquesta extorsió i la negativa, evidentment, per part de l'equip de defensa de la infanta a entrar en qualsevol tipus de consideració en aquest tema perquè no li cal."

L'equip de defensa de la infanta Cristina va comunicar a la UDEF fa tres setmanes que Manos Limpias li havia demanat tres milions d'euros a canvi de retirar l'acusació contra la germana del rei al cas Nóos.

L'encarregat de fer aquesta oferta seria un advocat conegut de les dues parts que va comunicar la voluntat de tancar un acord a canvi de diners. Després de rebre aquest oferiment, l'equip d'advocats format per Miquel Roca i el despatx Molins&Silva va decidir denunciar l'extorsió davant la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional.

Molins ha dit que, des de l'inici del procés contra la infanta, els advocats de la defensa van dubtar de la legitimitat processal de l'acusació popular a càrrec del sindicat Manos Limpias quan ni la fiscalia ni l'advocat de l'Estat l'acusaven. 

L'advocat de la infanta ha recordat que la lletrada que exerceix l'acusació popular no té dret a recuperar les costes judicials en cas que es guanyi el cas. Per tant, no entén per què Manos Limpias no exercia una acusació particular.
 
Un altre dels fets que van fer dubtar de la forma de procedir de Manos Limpias és que durant quatre anys van demanar 10 anys de presó per a Miguel Tejeiro, també imputat en el "cas Nóos" i, un cop a judici, van retirar l'acusació contra ell. Per Pau Molins, aquesta decisió de Manos Limpias "ens donava lloc a dubtar del que hi havia darrere o de quin interès pot tenir l'acusació popular".
 
Afectarà la imputació de la infanta?

Per l'advocat de Cristina de Borbó, fins que no hi hagi una sentència condemnatòria per extorsió contra Manos Limpias no canviarà la situació judicial de la seva representada. Demana, però, un gest a Virginia López-Negrete, lletrada de l'acusació popular en el "caso Nóos":

"Una altra cosa és que la lletrada de Manos Limpias tingués un moment de decència i retirés l'acusació. Però aquest no és tampoc un escenari que a nosaltres ens agradi,  perquè el mal ja està fet."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut