Imatge d'arxiu de la porta d'accés a la Ciutat de la Justícia de Catalunya
El cas es jutjarà a partir d'aquest dilluns a la Ciutat de la Justícia de Catalunya
Barcelona

Els advocats catalans recorren la retallada en la retribució del torn d'ofici

El consell de Col.legis d'Advocats de Catalunya ha presentat aquest matí un recurs contra el decret del govern que retalla un cinc per cent les compensacions econòmiques dels advocats del torn d'oficique la Generalitat va imposar el mes de setembre passat.

Actualitzat
Segons que ha informat el CICAC, el president de l'entitat que agrupa els 14 col·legis de lletrats catalans, Antoni Molas, ha presentat avui el recurs contra la resolució dictada per la Conselleria de Justícia el 29 d'agost.

El recurs es dirigeix a la mateixa Generalitat, tràmit necessari per esgotar la via administrativa abans d'acudir als jutjats contenciosos. L'objectiu del recurs és reclamar a la Generalitat que faci marxa enrere i deixi sense efecte la rebaixa de retribució aprovada pel Departament de Justícia.

Els advocats catalans troben que aquesta retallada en els mòduls de la justícia gratuïta és inadmissible després de dos anys de congelació. I sobretot, diuen, perquè el preu fixat per aquest servei està molt per sota del preu del mercat. Miquel Rodríguez, president de la comissió del torn d'ofici del Consell, assegura que cal estudiar altres maneres de contenir la despesa que no sigui aquesta retallada de sous.

En un comunicat, el CICAC ha denunciat també que els advocats catalans tenen pendent el cobrament del 45% de la retribució del mes de maig passat, així com els mesos de juny, juliol i agost. L'últim pagament que va rebre el CICAC per a les despeses del torn d'ofici va ser el 9 de setembre.
Anar al contingut