Imatge d'arxiu d'un gup d'adolescents fent esport
Un grup d'adolescents fent esport
Barcelona

Els adolescents espanyols són assidus de l'esport i tardans en el sexe, segons l'OMS

Els adolescents espanyols són esportistes, sociables i dels que comencen a practicar sexe més tard. Són els resultats d'un estudi elaborat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). L'anàlisi es va fer entre els anys 2009 i 2010 amb dades de joves d'11, 13 i 15 anys d'una quarantena de països occidentals.

RedaccióActualitzat
L'OMS situa els adolescents espanyols entre els més esportistes dels joves dels 38 països analitzats. A més a més, els dibuixa com a satisfets amb la seva vida, amb una dieta mitjanament saludable i violents, ja que el 23% de les noies i el 25% dels nois estudiants admeten haver-se barallat almenys tres vegades el darrer any. Només els joves armenis són més violents que els espanyols, segons aquesta anàlisi.

L'estudi descriu els joves espanyols com a molt units als seus amics, un 39% dels nois i un 45% de les noies afirmen que passen almenys quatre tardes a la setmana amb els seus amics.

Pel que fa a les relacions sexuals, els adolescents espanyols les inicien més tard que la mitjana dels països analitzats. Un 20% de les noies de 15 anys que van participar en l'estudi afirmen haver mantingut relacions, mentre que en el cas dels nois la xifra és del 23%. Es tracta de percentatges lluny de països com Dinamarca, amb un 38%, o Groenlàndia, on un 71% de les noies i un 46% dels noies afirmen haver tingut relacions sexuals als 15 anys.

El retrat dels joves espanyols també inclou que un de cada quatre ha consumit drogues als 15 anys.
Anar al contingut