Un grup d'adolescents mira la televisó durant el vespre, una de les causes que escurça les hores de son
La programació televisiva escurça les hores de son
Catalunya

Els adolescents dormen de mitjana 10 hores menys del que necessitarien al llarg d'una setmana

La Iniciativa per la Reforma Horària, davant d'aquesta situació, demana promoure un horari més racional

RedaccióActualitzat
La Iniciativa per la Reforma Horària demana que es promoguin canvis per a uns horaris més racionals: esmorzar més d'hora, dinar cap a la una i sopar a les vuit del vespre. Aquesta iniciativa alerta que a l'Estat Espanyol es dorm una hora menys que a Europa.

La situació s'agreuja entre els adolescents, que haurien de dormir cada dia nou hores. Segons el doctor Javier Albares de la Clínica del Son, actualment els més joves dormen unes set hores de mitjana. Això significa que al llarg d'una setmana dormen 10 hores menys del que necessitarien.

Albares afirma que dormir poc té molts efectes negatius. Afecta el sistema immunològic, les funcions cognitives, la productivitat i el rendiment. Una situació que fa sentir menys enèrgic i animat.

Aquesta qüestió preocupa sobretot Ensenyament. Meritxell Ruiz, directora general d'Atenció a la Família i la Comunitat Educativa, explica com els horaris afecten el rendiment escolar. Una programació televisiva amb un "prime time" massa tard o els horaris laborals que obliguen els pares arribar al vespre a casa causen el retard de l'hora d'anar a dormir i, com a conseqüència, fa que els més petits vagin a l'escola amb son.

La Iniciativa per la Reforma Horària, que ha impulsat aquests dies la Setmana dels horaris, espera que a finals de l'any que ve es promoguin els canvis legals necessaris perquè el nostre temps diari sigui més racional.

Anar al contingut