San Fernando de Henares

Els acusats del cas Gürtel demanen anar al judici només per declarar

La vista oral durarà fins al juny i els implicats volen evitar l'escarni públic de seure cada dia al banc dels acusats i haver de fer cua per entrar a l'Audiència Nacional, com ha passat aquest dimecres

RedaccióActualitzat

El segon dia del judici per la trama Gürtel el marca la petició de molts dels 37 acusats que no volen estar obligats a anar-hi cada dia. La vista oral, recordem-ho, es preveu que durarà fins al juny. Els acusats volen evitar l'escarni públic de seure al banc dels acusats tots els dies del judici, amb imatges com la d'avui, de Rato, "el Bigotes", Bárcenas i altres implicats en l'afer fent cua al carrer per entrar a l'Audiència

A la jornada d'aquest dimecres, les defenses de bona part dels acusats han intentat anul·lar com a prova les gravacions que van destapar el cas. Són gravacions com les que protagonitzen per exemple Francisco Correa, suposat cap de la trama, i José Luis Peñas, exregidor del PP de Majadahonda: "Jo, Paco Correa, a Luís Bárcenas li he portat mil milions de pessetes a Génova i a casa seva". Va ser el regidor que aquí estava reunit amb Correa qui va fer aquesta i moltes altres gravacions i les va dur a la justícia. Peñas és el delator del cas però també és un dels qui ara seu al banc dels acusats. Li demanen 6 anys i mig de presó, tot i l'atenuant que li apliquen.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", l'exregidor ha admès que ser jutjat a l'Audiència Nacional és molt dur, però ha afegit que està satisfet per haver destapat la trama:

"Haver portat tota aquesta gent, haver assenyalat el Partit Popular com el que és, una banda de delinqüents, un partit corrupte,  jo ja he vençut. Ara, el resultat final pot ser millor o pitjor. He fet el que havia de fer i la satisfacció em quedarà per a la resta de la meva vida."

Són en total 20 hores de gravacions, i la majoria de les defenses en demanen la  nul·litat perquè asseguren que són cintes editades i manipulades. El tribunal de l'Audiència Nacional decidirà si dóna validesa a una de les proves clau d'aquest macrojudici.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut