Barcelona

Els acusats de l'agressió del Bada Bing al Rosario Central neguen els fets

La violència en les categories inferiors de futbol arriba a judici. Set jugadors del Bada Bing de Badalona s'asseuen al banc dels acusats. S'enfronten a penes de fins a sis anys i cinc mesos de presó per haver insultat, escopit, vexat i agredit presumptament cinc membres del Rosario Central de Catalunya, format majoritàriament per jugadors sud-americans. Entre els processats, que a mesura que declaren neguen els fets, hi ha dos joves que tenen antecedents penals, un dels quals, Valentín Moreno, va ser condemnat el 2001 pel crim de la Vila Olímpica.

Actualitzat
La primera jornada del judici per la presumpta agressió dels jugadors del Bada Bing als del Rosario Central ha començat a la Ciutat Judicial amb la declaració dels acusats, que han negat que hi hagués insults racistes, i han assegurat que van ser els jugadors del Rosario Central els que van començar a insultar-los i a agredir-los i que ells només es van defensar.

De fet, a la pregunta de quins van ser els insults que van sentir dels membres del Rosario Central, un dels acusats ha afirmat que eren "insults de fora, no eren insults d'aquí", i ha posat com a exemple "pendejo" i "huevón". Un altre dels acusats que ja han declarat, Israel Moreno, ha afirmat que "jo m'entenc amb tothom i no puc dir "sudaca".

L'acusat també ha afirmat que ell no va presenciar la baralla i que va demanar al capità de l'equip contrari que controlés els seu jugadors.

Una agressió racista?

El 10 de gener passat, un partit de futbol de Tercera Regional entre el Bada Bing i el Rosario Central acabava amb incidents, insults i agressions a les graderies entre els aficionats. Avui se'n celebra el judici, i el fiscal demana sis anys i cinc mesos de presó per als dos principals implicats, que actualment estan en presó provisional: Israel Moreno i el seu germà Valentín, que va ser condemnat el 2001 per l'assassinat de la Vila Olímpica. Per a tots dos, la fiscalia demana que se'ls apliqui l'agreujant de racisme. Per als altres cinc acusats demana tres anys i cinc mesos.

Se'ls acusa d'haver agredit cinc jugadors del Rosario Central, el seu president i també la secretària d'aquest equip, que intentava fotografiar els presumptes autors de les agressions. Tots ells van patir politraumatismes i contusions de diversa consideració, però cap de gravetat.

El fiscal els imputa delictes contra la integritat moral, lesions, desordre públic i coaccions, i conclou que als jugadors del Bada Bing, a més d'agredir els integrants del Rosario Central, tots llatinoamericans, els van insultar i els van escopir. Uns insults que, segons el fiscal, tenien un clar caràcter xenòfob. És per això que hi afegeix l'agreujant de racisme.

El judici es farà en una sala polivalent de la Ciutat Judicial arran de l'expectació mediàtica que en el seu moment va aixecar aquest succés.
Anar al contingut