Madrid

Els accionistes d'Endesa aixequen els blindatges i eliminen l'últim escull de l'opa d'Enel i Acciona

L'opa sobre Endesa ha superat l'últim escull després que Enel i Acciona van demanar treure la limitació dels drets de vot. La junta extraordinària d'Endesa ha aprovat, amb el vot a favor del 89,3% del capital present o representat, suprimir els blindatges estatutaris que limiten els drets polítics de la companyia al 10%. Els accionistes també han votat a favor de canviar els articles de l'estatut que defineixen les característiques i les incompatibilitats dels membres del consell d'administració, com exigien Enel i Acciona per tirar endavant l'opa.

Actualitzat

Manuel Pizarro i la seva mà dreta, Rafael Miranda, han aconseguit que els accionistes d'Endesa facin l'últim pas per acceptar l'opa d'Acciona i Enel, que finalment pagaran més de 40 euros per acció. Aquest últim pas, aprovat pel 89,3% dels vots, ha estat la modificació dels estatuts d'Endesa per tal que les companyies que fan l'OPA puguin exercir la seva actual majoria a partir de l'1 d'octubre. Fins ara, els estatuts blindaven el vot per accionista a un 10%.

Si no hi ha res estrany, aquesta serà l'última junta d'accionistes d'Endesa que presideix Pizarro. Amb gairebé tota seguretat, el president de l'elèctrica serà substituït quan triomfi l'opa per José Manuel Entrecanales, president d'Acciona.

En el seu discurs de comiat, Pizarro s'ha felicitat per haver aconseguit una bona venda d'Endesa davant d'ofertes anteriors. Pizarro, però, no marxa amb les mans buides. La venda de les seves accions li suposaran uns guanys de 4 milions d'euros als quals s'han de sumar 9 milions més com a indemnització en deixar el càrrec. Cajamadrid, un altre gran accionista, també vendrà i obtindrà plusvàlues superiors als 2.300 milions d'euros.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut