Barcelona

Els accidents mortals a les carreteres catalanes baixen un 19,5% durant l'estiu

Un total de 66 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes durant l'estiu, la xifra més baixa de l'última dècada. Entre el 21 de juny i el 13 de setembre s'han registrat en vies interurbanes 54 accidents mortals, un 19,5% menys que l'any passat. La presència de radars és un dels principals motius d'aquest descens, gràcies al qual s'han assolit els objectius de la Unió Europea pel que fa a sinistralitat a les carreteres.

Actualitzat
La instal·lació de radars no és ben rebuda per part de molts conductors, però ajuda a reduir un 30% la xifra d'accidents mortals. Així ho ha assegurat el conseller d'Interior, Joan Saura, durant la presentació del balanç de la temporada d'estiu de trànsit.

Un 70% dels sinistres es produeixen per sortides de la via o per manca d'atenció, perquè la gent "no va atenta i té excés de velocitat", apuntava Saura. Per això, el Servei Català de Trànsit seguirà inundant de radars les carreteres catalanes "malgrat les queixes" dels conductors. Actualment, la presència d'aquests dispositius és de 17 per cada milió d'habitants, una proporció que anirà creixent cap a la mitjana europea, de 100 radars per milió.

L'excés de velocitat ha estat la principal causa dels 54 accidents mortals que s'han registrat a Catalunya durant l'estiu, una causa que ha augmentat un 150% respecte al mateix període de l'any passat.



Anar al contingut