Palma

Els acadèmics balears culpen les retallades de Bauzá i no la immersió lingüística del fracàs escolar

El fracàs escolar a les Balears no és un problema de la immersió lingüística, sinó de les retallades. Ho ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" Nicolau Dols, degà de Filosofia i Lletres de la Universitat de les Illes, que afirma que, davant el suport social a la vaga dels docents, el president balear, el popular José Ramón Bauzá, ja hauria d'estar negociant.

RedaccióActualitzat
La Universitat de les Illes Balears està disposada a fer de mediadora en el conflicte per la vaga indefinida en l'ensenyament contra la política lingüística del president José Ramón Bauzá. El degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de les Illes, Nicolau Dols, ho ha dit en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio". Dols ha volgut remarcar que l'únic conflicte l'està provocant el mateix govern balear amb la implantació del trilingüisme: "El fracàs escolar de cap manera és culpa de la immersió lingüística. La immersió és un programa que ha funcionat molt bé des del punt de vista cultural i educatiu. La culpa de tot és de les retallades. No es pot intentar fer aquests programes de trilingüisme amb els recursos minsos que tenim". Segons el degà de Filosofia i Lletres, la comunitat educativa té el suport de tota la societat i el president Bauzá ja hauria hagut de seure a negociar per acabar amb la vaga.

Nicolau Dols encapçala un grup de filòlegs i escriptors que han presentat un manifest en defensa de la immersió lingüística a les Illes. El manifest pretén respondre la tesi de Bauzá en el sentit que la immersió és la responsable del fracàs escolar. Els docents estan en vaga indefinida i protagonitzen aquests dies diverses protestes com les expressades davant del Parlament balear aquest dimarts passat. José Ramón Bauzá continua sense cedir el més mínim i reitera que no pensa negociar el decret.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut