Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra
Barcelona

Els 7.000 mossos d'esquadra desplegats per al 9-N es mantindran fora dels centres de votació

Les directrius que han rebut els 7.000 mossos convocats per diumenge són de mantenir-se a una distància prudencial dels centres de votació i només intervenir-hi si hi ha algun problema

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra ja han rebut instruccions del Departament d'Interior sobre quin serà el seu paper durant el 9-N. Els Mossos no entraran a cap local de votació durant la jornada de diumenge. Ho diuen les directrius verbals, i no escrites, que han rebut alguns agents de la cúpula de Departament d'Interior.

Seran 7.000 agents dels Mossos d'Esquadra els que estaran de servei aquest diumenge. Treballaran en parelles i s'encarregaran de voltar per la rodalia de cada indret on es voti. Cada parella d'agents s'encarregarà de controlar els voltants de tres PIE. I és que, segons les directrius verbals que han rebut, no els anomenaran col.legis electorals sinó PIE, Punts d'Interès Específic. Els agents només entraran als PIE en cas d'aldarulls. En aquest cas se n'informarà als comandaments.

David Miquel, portaveu del Sindicat de Policies de Catalunya, ha explicat a Catalunya Ràdio que els agents no podran estar dins dels punts de votació, sinó que s'hauran de mantenir a una distància prudencial:

"No estar a dintre dels punts d'interès estratègic, dels punts de votació. Ens haurem de mantenir a una distància prudencial però amb capacitat de reacció, per, si hi ha algun problema, mirar d'actuar."

Els representants dels Mossos denuncien deficiències en l'organització de l'operatiu de diumenge. Diuen que no s'han posat a disposició dels agents tots els mitjans necessaris per poder fer la feina.

Si la Guàrdia Civil retira urnes en algun dels locals de votació, els Mossos tenen ordre d'informar els seus caps, però no faran res més. Per contra, si les ordres de retirar urnes fossin per als Mossos, les acatarien i serien ells els encarregats de fer aquesta feina.

Anar al contingut