Immigrants després de declarar, aquest dilluns a Cartagena (EFE)
Immigrants després de declarar, aquest dilluns a Cartagena (EFE)
Cartagena

Els 519 immigrants arribats en patera a Múrcia declaren davant del jutge

La delegació del govern a la comunitat ha organitzat un operatiu especial per gestionar l'arribada massiva d'immigrants des d'Algèria amb la intenció d'acabar expulsant-los

RedaccióActualitzat

Múrcia viu aquest dilluns una imatge inèdita: la declaració judicial massiva del mig miler d'immigrants, concretament 519, la immensa majoria homes, arribats en patera des d'Algèria els últims dies. Bona part de les declaracions s'han fet al poliesportiu del centre de formació professional Hespérides, a Cartagena.

En aquest poliesportiu s'hi han allotjat el gruix dels immigrants arribats, perquè el CIE de Múrcia, de 150 places, està ple. Set jutjats de Múrcia, Lorca, Molina de Segura i Cartagena s'han mobilitzat perquè es poguessin fer les declaracions massives, amb advocats i intèrprets. La intenció és fer totes les declaracions en dos dies, entre aquest dilluns i aquest dimarts.

 

Objectiu: expulsar-los

Aquest operatiu extraordinari el van pactar aquest diumenge la delegació del govern a Múrcia i el Tribunal Superior de Justícia de la comunitat. El delegat del govern, Francisco Bernabé, ha reconegut que la previsió és que tots els immigrants, la majoria dels quals es creu que són algerians, tindran una ordre d'expulsió.

Hi haurà 60 dies per executar aquesta ordre, i mentrestant volen repartir-los a diferents centres d'internament d'estrangers, CIEs, del territori espanyol. El gruix aniran al nou CIE que hi ha a Archidona, a Màlaga.

 

Arribats en més de 60 pateres

Aquesta arribada d'immigrants es va produir els últims dies de la setmana passada, i van arribar en almenys 67 embarcacions més o menys petites. Aquest dilluns se n'han detectat dues més, que havien d'arribar al port de Cartagena a les tres de la tarda.

Aquesta allau de pateres s'ha registrat en bona part gràcies a la bona meteorologia i les bones condicions del mar entre Algèria i Múrcia, cosa que hauria facilitat el viatge.

Zoido reclama més control a Algèria

Es preveu que el bon temps continuï els pròxims dies, i també l'arribada d'immigrants. Per això el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha reclamat a Algèria que controli més la seva costa per evitar que en vinguin més. Zoido té previst demanar-ho a l'ambaixadora d'Algèria a Espanya, amb qui es reunirà els pròxims dies.

 

 

Anar al contingut