Catalunya, feminisme i canvi climàtic, en els 10 punts de l'acord Sánchez-Iglesias

Garantir la convivència a Catalunya, consolidar la creació d'ocupació, lluitar contra la corrupció, lluitar contra el canvi climàtic o polítiques feministes, entre els punts

RedaccióActualitzat

Durant la declaració conjunta que Pedro Sánchez i Pablo Iglesias han fet aquest dimarts per escenificar l'acord de govern entre el PSOE i Unides Podem, el president en funcions ha afirmat que aquest acord és per a un govern "rotundament progressista".

Sánchez ha subratlla que "aquest nou govern treballarà per al progrés de tots els espanyols. El que no hi cabrà serà l'odi i la confrontació entre espanyols".

Pablo Iglesias ha destacat que aquest "nou govern" treballarà "pel diàleg per afrontar la crisi territorial i per la justícia social com a millor vacuna contra l'extrema dreta.


Un acord de 10 punts

El text de l'acord recull 10 punts programàtics d'aquest govern de coalició. Els detalls, asseguren, es faran públics en els pròxims dies. Ara s'avança en una negociació per completar l'estructura i funcionament del govern que, diuen, es regirà pels principis de cohesió, lleialtat i solidaritat governamental.

Entre els 10 punts principals, destaquen mesures econòmiques com la creació d'ocupació, combatre la precarietat del mercat laboral i enfortir les petites i mitajes empreses i els autònoms.

En l'àmbit polític, l'acord parla de treballar per la regeneració i lluitar contra la corrupció. Destaca també el punt que vol garantir la convivència a Catalunya amb el foment del diàleg, buscant fórmules d'entesa i trobada, sempre dins de la Constitució.

També hi ha nombroses iniciatives socials, com la lluita contra el canvi climàtic, fer polítiques feministes, garantir el dret a l'habitatge i impulsar drets com el de l'eutanàsia.


Aquest és el text íntegre signat per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias:

 

Preacord de PSOE i Unides Podem by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPablo IglesiasPSOEUnides PodemEleccions generals 2019-10N
Anar al contingut