Sant Sebastià

Elorza relativitza l'advertència d'ETA i l'atribueix a un moment de "dificultat" en el procés de pau

El primer polític basc que ha valorat el comunicat on ETA alerta que el procés de pau està en crisi ha estat l'alcalde de Sant Sebastià, el socialista Odón Elorza. En declaracions a Ràdio Euskadi, Elorza ha acollit l'avís amb prudència i ha relativitzat l'advertència de l'organització terrorista, assegurant que el procés de pau no perilla. En qualsevol cas, ha atribuït el missatge de la banda armada a un moment de "dificultat" en el procés de pau que "no ha estat el primer ni serà l'últim".

Actualitzat

En declaracions a Ràdio Euskadi, Elorza ha assegurat que ha acollit el missatge de la banda terrorista "sense perdre el seny", perquè, segons ha dit, ja es va advertir des del primer moment que el procés de pau estaria ple de dificultats i situacions delicades, així com de "moments de pressió i alts i baixos". En aquest sentit, ha assegurat que ara n'és un. "No ha estat el primer ni serà l'últim", ha sentenciat l'alcalde donostiarra que ha dit també que si a l'últim comunicat d'ETA "hi afegim altres manifestacions que enterboleixen el procés, podríem arribar a una conclusió equivocada i és que el procés està en crisi".

Per contra, l'alcalde donostiarra s'ha mostrat convençut que el procés "està viu" i ha aclarit que "la voluntat del PSE, del PSOE en general, i del govern de l'Estat és avançar amb decisió perquè aquest procés no es torci i arribi fins a les últimes conseqüències". Tanmateix, ha advertit que no depèn d'ells que ETA "surti de tant en tant amb una nota" i ha recordat que fa setmanes la banda terrorista va sortir amb un altre comunicat en què establia "algunes condicions no assumibles".

Finalment, el socialista ha recomanat "no dramatitzar la situació", perquè, segons ha dit "forma part de la complicada situació política tant amb l'esquerra abertzale com amb l'actitud d'ETA".

Anar al contingut